Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [strona] Notifero - prośba o ocenę strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
phpion
Heja,
niedawno dawałem Wam pod ocenę logo, dziś chciałbym Was prosić o ocenę samej strony. Z założenia miała być ona prosta, wręcz minimalistyczna. Wydaje mi się, że takowy efekt osiągnąłem. A jak Wam się podoba, co zmienić, dodać?

Notifero

Z góry dzięki za opinie,
pion
Damonsson
Strasznie denerwujące jest, gdy zmienia się tylko tekst, a cała strona i tak się przeładowuje. To chyba final version nie jest?
phpion
Hmmm, co w tym denerwującego, bo nie bardzo łapę?

PS: Tak, to final version (przynajmniej jak na chwilę obecną).
Damonsson
Aż się prosi o jakiś ciekawy efekt JS, podmieniający "right", w zależności od tego co wybierzemy. Gdzieś widziałem wręcz identyczną strukturę strony jak Twoja, z tym, że właśnie "right" tak słitaśnie się zmieniał, że było to bardzo płynne i przyjemne dla oka.
Może dlatego mnie to denerwuje, że u Ciebie to się tak na sztywno ładuje, bo mam w pamięci tamtą stronę.

Ale to tylko moja subiektywna opinia.

edit: przy wybraniu "Wykonane projekty", "left" przesuwa się trochę w lewo.
phpion
Generalnie jestem przeciwnikiem jakiś bajerów, wysuwanych cudeniek, pojawiających się gówienek. Na chwilę obecną pozostanie tak, jak jest.

Cytat(Damonsson @ 10.01.2011, 19:44:39 ) *
edit: przy wybraniu "Wykonane projekty", "left" przesuwa się trochę w lewo.

Bo pojawia się boczny pasek przewijania.
Damonsson
No dlatego mówię, że to tylko moje subiektywne "widzimisie".

Racja sciana.gif Za duży ekran i nie ogarnąłem paska.

No to przyczepie się do...brzydkiego kodu, dla pierwszego "box" wcięcie, a dla reszty już nie. Chociaż coś ;D
gigzorr
Dla mnie wszystko ok , lubie przejrzyste,proste strony. Tylko może w wykonane projekty jak bedzie ich 100 to bedzie dlugi pasek przewijania , zrobic jakas paginacje za pomoca jquery , bez przeladowywania ? ;p

ps. a na logo po prawo masz troche miejsce nie?moze jakos to urozmaicić i dać tam aby wyswietlaly sie losowo ostatnie dwa projekty?
phpion
Z tym pustym miejscem po prawej stronie to mam niestety problem. Chciałem dać tam jakąś delikatną grafikę, ale wszystko co zrobiłem było nieco wieśniackie. Stronicowanie na liście projektów oczywiście docelowo będzie i prawdopodobnie faktycznie będzie bazowało na jQuery.
potreb
Cytat(phpion @ 10.01.2011, 19:53:01 ) *
Generalnie jestem przeciwnikiem jakiś bajerów, wysuwanych cudeniek, pojawiających się gówienek. Na chwilę obecną pozostanie tak, jak jest.

Bo pojawia się boczny pasek przewijania.

Też jestem przeciwnikiem jednak jakiś element można "przybajerować". Lubię minimalizm a przede wszystkim czytelność stron, a nie nawalone tekstem na tekst i obrazkami. Ogólnie ładnie.
l0ud
Lewe menu prosi się o jakieś delikatne tła, bo taka rozciągnięta 'czysta' szarość nie jest o tyle zbyt prosta, co mało estetyczna.
bim2
W menu mi coś nie pasuje, trochę może gradientu, jakiejś wypukłości? smile.gif Nie wiem, moim zdaniem to trochę za prosto. tongue.gif
sazian
mi osobiście najbardziej podoba się rozmiar czcionek biggrin.gif to pierwsza strona od bardzo dawna której nie powiększałem zaraz po wejściu winksmiley.jpg
strife
Hej,

Generalnie to szału nie ma, moje uwagi:
  • Pierwsze wrażenie po wejściu to takie że nie ma elementu skupiającego wzrok, nie wiadomo na czym powinniśmy się skupić, jakiś element dominujący by się przydał, chociażby tekst powitalny z jakąś fajną panienką cool.gif
  • Jak jesteśmy w jakiejś zakładce to powinna ona się jakoś wyróżnić na tle pozostałych, nie wiem dodaj może pogrubienie albo inny kolorek dla takiego elementu i będzie git.
  • Nagłówki menu powinny mieć większą czcionkę (Oferta, Realizacje, Informacje o firmie - przy 16px wygląda nawet ok).
  • Możesz też pokombinować z czcionkami bo nagłówki brzydko wyglądają (dobre efekty daje Cufon)
Poza tym powodzenia w prowadzeniu firmy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.