/*Ten tutaj nie dochodzi mimo że pokazuje "wysłano maila!" $message = 'Witam,<br>Twoje konto zostało aktywowane. Możesz się już zalogować.'; $headers = 'From: studnet@studnet.cba.pl' . "\r\n".'Reply-To: studnet@studnet.cba.pl'."\r\n".'X-Mailer: PHP/'; if ( mail($email_pracownika, 'Konto Aktywowano', $message, $headers) ) echo '<p>działa</p>'; else echo '<p><b>NIE</b> wysłano maila!</p>';*/ $from = "studnet@studnet.cba.pl"; $to = $email_pracownika; $subject = "Temat!"; $body = "Tresc wiadomosci?"; $host = "cba.pl"; // np. smtp.wp.pl $username = "studnet@studnet.cba.pl"; $password = "********"; //reszty mozna nie ruszac 'To' => $to, 'Subject' => $subject); 'auth' => true, 'username' => $username, 'password' => $password)); $mail = $smtp->send($to, $headers, $body); if (PEAR::isError($mail)) { } else { } }
$email_pracownika ma już nadaną wartość, żeby nie było że to pusta zmienna.
1 w komentarzu skrypt pisze że wysłano a na e-mailu nic nie mam, nawet spamu
a 2 nie wykonuje się. Może ktoś napisze mi prosty skrypcik który wyśle mi e-maila że wiadomość doszła..
jest ktokolwiek zainteresowany pomocą? ja próbuje różnymi sposobami i nie daję rady. Nawet gotowe skrypty próbowałem i nic nie wyszło..
ehh