Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z generowaniem PDF - presta
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dominik52
Witam
zainstalowałem silnik sklepu presta shop, tzn cały sklep, oparty na klasie smarty,
mam pewien problem związany z pdf, otóż:

FPDF error: Some data has already been output, can't send PDF file

O takie coś dostaje po kliknięciu w ikonke pdf (generowanie faktur), w panelu klienta przy ustawionej czcionce arial, bo gdy ustawię czcionkę arialb :

FPDF error: Could not include font definition file

w tych dwóch przypadkach mam ustawione kodowanie utf-8

przejrzałem już mnóstwo treści na ten temat no i teraz chcę zasięgnąć porad fachowców bądź programistów z prawdziwego zdarzenia.
Już sądziłem że to hosting jest nie za bardzo ale po wsadzeniu w katalogu testowym klasy fpdf i wykonaniu kilku prostych skryptów wszystko gra, pdf się generują, czyli hosting ok; "mój" skrypt nie ok.

nie wiem czy mój tor myślenia z tym hostingiem jest ok ale proszę o poradę, pomoc wskazówki, będe bardzo wdzięczny

kiler129
Przed wysłaniem pdf`a wysyłasz coś do przeglądarki przez co nie może wysłać headerów.

p.s. Forum to nie miejsce na wielką reklamę agencji reklamowej.
dominik52
czyli plik odpowiedzialny za generowanie samego pdf moze być walnięty?
flashdev
Cytat(dominik52 @ 13.01.2011, 03:26:28 ) *
czyli plik odpowiedzialny za generowanie samego pdf moze być walnięty?

Przeanalizuj poniższe dwa proste przykłady, żeby zrozumieć o co chodzi.

1. <?php
  2. echo ' '; // niby nic

1. <?php
  2. //echo ' '; // prawdziwe nic

Co do pliku czcionki, to raczej kodowanie ma z nim niewielki związek.
kiler129
Małe jeszcze dopowiedzenie do tego co napisał flashdev: tyczy się to również funkcji header i zapewne właśnie ona tutaj nie może się wykonać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.