Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Ocena strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
iwan9449
Witam!

Prosiłbym o ocenę strony (zadania domowego), oraz o pomoc z moim małym panelem admina. wink.gif
Strona jak narazia nie jest uzupełniona, prosiłbym o ocenę ogólnej budowy, estetyki itp. wink.gif
Niedawna zacząłem swoją przygodę z php i nie mam w tym wielkiego doświadczenia, właściwie nie mam żadniego, wiec proszę o wyrozumiałość. wink.gif)
A więc co do panelu admina, jak narazie jest tam jedynie opcja Dodaj Newsa, znajduje sie tam mały formularz, próbowałem napisac skrypt, który po uzupełnieniu formularzu wyświetli go na stroni głównej, oraz jego tytuł w oknach ostatnie newsy i archiwum. Próbowałem w tym celu użyć funkcji $_POST, lecz nie wiem co zrobić żeby tekst został zapisany w innym pliku. Jak już wspomniałem dopiero zaczynam zabawę z php i nie wiem czy jest to odpowiednia metoda, jeszcze raz proszę o wyrozumiałość. smile.gif

Link do strony: http://piotr94.ugu.pl
Hasło do Panelu Admina: haslo123

P.S. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne. wink.gif
ylk
Po pierwsze, dostęp do panelu nie jest w żaden sposób zabezpieczony. Wystarczy wejść na /haslo123.php, żeby uzyskać dostęp. Przy "logowaniu" skrypt przekierowuje na 'haslo_ktore_podales.php' - przecież to bez sensu. Dodawanie newsów w panelu nie działa. Przy przeglądaniu podstron nie działają zakładki.
Tak by można jeszcze długo...
iwan9449
Po pierwsze, jak już napisałem strona nie jest jeszcze gotowa i uzupełniona. Przejścia pomiędzy zakładkami działaja, tylko jak narazie jest na nich ta sama treść. Co do hasła na panelu admina, logowanie nie jest napisane w php, wspominałem o tym ze jestem osobą raczkującą w php wink.gif, jest to rozwiązanie tymczasowe, dopóki się nie naucze napisac prostego panelu logowania. smile.gif Aczkolwiek, aby wejść na podstrone haslo123.php trzeba najpierw znac jej nazwe. wink.gif Jeśli chodzi o niedziałający formularz... tak jak napisałem, mam problem z napisaniem skryptu i prosilbym o jakieś rady... smile.gif

P.S. Prosząc o ocenę chodziło mi bardziej o ogólną budowę i estetykę strony. smile.gif

Pozdrawiam! smile.gif
Cypherq
Kaman, jak można oceniać ogólną estetykę strony kiedy ona jest w 70% pusta?

Estetyka? Do połowy różowy, do połowy biały. Super. Tak się tworzyło strony w czasach gdy w Click! opisywano Dreamweaver'a. W środku PUSTO. A na dole, w stopce "polecane linki" i "menu" w dodatku tragiczną czcionką - WTF? Ogólna budowa - nic tutaj nie jest na miejscu. Rozumiem, że dopiero zaczynasz, ale skoro nie masz o tym pojęcia to ucz się od najlepszych, albo przynajmniej od lepszych od Ciebie. Przejdź się po internecie, po stronach, wizytówkach, portfoliach, nawet po linkach kolegów z forum. I zobacz jak się w dzisiejszych czasach tworzy strony, jak powinien wyglądać layout, co i gdzie powinien miec umieszczone.

Co do panelu admina. Słowo klucz dla Ciebie - PHP Sessions.
Tyle ode mnie.
iwan9449
Dzięki za konkretna odpowiedz wink.gif
Myślę, że najlepiej bedzie jak chwilowo odłorzę tę stronę i porzadnie zajmę się nauka php. wink.gif

Jeszcze raz wielkie dzieki, i pozdrawiam smile.gif
thomson89
Cytat(iwan9449 @ 8.02.2011, 13:21:20 ) *
odłorzę

Na razie odłóż wszystko i poducz się ortografii.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.