Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zrobić że gdy adres IP jest w bazie nie pokazuje strony?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Saki
  1. $sekodo = mysql_query("SELECT * FROM `schein`");
  2. while ($wiersz = mysql_fetch_array($sekodo, MYSQL_ASSOC))
  3. {
  4. $ip = ' '.$wiersz['ip'].' ';
  5.  
  6.  
  7. $pos = strpos($ip, $_SERVER['REMOTE_ADDR']); #myślałem że aby z $ip szukało adresu użytkownika i pokazywało w $pos, tylko $pos wyświetla 11111111
  8.  
  9. #echo $ip; #pokazuje poprawnie adresy IP
  10. }
  11.  
  12. if ($pos != $pos)
  13.  
  14. /*
  15. if ($ip != $_SERVER['REMOTE_ADDR'])
  16. chciałem też tak zrobić ale też nie działa
  17. */
  18.  
  19. {
  20.  
  21. #nie pokazuje strony gdy adres IP jest w bazie mysql
  22. /*
  23.  
  24. i teraz jak zrobić że gdy adres IP jest w bazie nie pokazuje strony?
  25.  
  26. */
  27.  
  28. }
krowal
Omg, co ty wyprawiasz, jak dziecko we mgle wink.gif
  1. $sekodo = mysql_query("SELECT * FROM `schein` WHERE schein.ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'");
  2. if (mysql_num_rows(sekodo)){
  3. //blokuj;
  4. }
Saki
Cytat(krowal @ 17.02.2011, 07:40:59 ) *
Omg, co ty wyprawiasz, jak dziecko we mgle wink.gif
  1. $sekodo = mysql_query("SELECT * FROM `schein` WHERE schein.ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'");
  2. if (mysql_num_rows(sekodo)){
  3. //blokuj;
  4. }

Nie działa, przecież chyba trzeba w pętli dać aby zobaczyło wszystkie adresy IP?

Spróbowałem jaki mi podałeś, to mi cały czas blokowało a gdy troche przerobiłem to pokazuje Resorce #4
  1. $sekodo = mysql_query("SELECT * FROM `schein` WHERE ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'");
  2. if (mysql_num_rows($sekodo)){
  3. //blokuj;
  4. }
krowal
Nie, nie trzeba sprawdzać wszystkich adresów z poziomu skryptu, wystarczy znaleźć jeden który odpowiada temu z którego wchodzi użytkownik, jeśli taki się w bazie znajduje to blokujemy. To właśnie robi mój kod.
No masz rację była literówka, zamiast sekodo powinno być $sekodo.
wookieb
Cytat(Saki @ 17.02.2011, 08:03:05 ) *
Nie działa, przecież chyba trzeba w pętli dać aby zobaczyło wszystkie adresy IP?

Spróbowałem jaki mi podałeś, to mi cały czas blokowało a gdy troche przerobiłem to pokazuje Resorce #4

Następnym razem dowiedz do czego służą bazy danych (a tutaj szczególnie mysql) i jak się z nimi komunikować. Bo takie podstawowe tematy powinny wylądować w czeluściach śmieci.
Saki
Cytat(krowal @ 17.02.2011, 08:19:58 ) *
Nie, nie trzeba sprawdzać wszystkich adresów z poziomu skryptu, wystarczy znaleźć jeden który odpowiada temu z którego wchodzi użytkownik, jeśli taki się w bazie znajduje to blokujemy. To właśnie robi mój kod.
No masz rację była literówka, zamiast sekodo powinno być $sekodo.

Nie działa to, cały czas pokazuje "Już masz swój kod!" chodź nie ma.
Bardzo proszę o pomoc.
  1. $sekodo = mysql_query("SELECT * FROM `schein` WHERE ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'");
  2. if (mysql_num_rows($sekodo)){
  3. echo 'Już masz swój kod!';
  4. }
  5. else
  6. {
  7. #powinno ładować stronę, w drugą stronę też nie działa
  8. }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.