Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [WWW] Giernizon
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
wojteksc
Chciałbym zaprezentować Wam autorskiego projektu stronę http://www.giernizon.pl Wszystko jest zrobione od zera (poza cu3er`em). Ja osobiście nie jestem autorem, tylko osoba z ekipy, w której jestem. Wszelkie rzeczy, które tutaj nadmienicie, będę bezpośrednio mu wysyłał. Jeśli Administracja uzna, że taka forma nie jest odpowiednia, to niech usunie temat, a ja z góry przepraszam. Zamieszczam, gdyż czekam na Wasze oceny, ze strony technicznej i jeżeli dojrzycie coś, to żeby poprawić.

Z tego co wiem (jestem laikiem, dopiero się co nieco interesuje html) to strona jest w php. Nie działa strona za dobrze w ie8 (nie wiem jak jest w ie9), ale we wszystkich pozostałych (również w komórkach) jest wszystko dobrze.
askone
A więc:
  • zła szerokość strony - za duża
  • slider z informacjami o grach źle wypozycjonowany - w google chrome ma jakieś dziwne odstępy
  • prawa krawędź formularza logowania nie pokrywa się z krawędzią tekstu poniżej
  • link "dodaj newsa" widoczny dla każdego mimo iż tylko zalogowany użytkownik może dodać newsa
  • w informacji o konieczności logowania brak linków do formularza rejestracji lub logowania
  • a na koniec masakra - formularz kontaktowy tylko dla zalogowanych smile.gif Ciekawe kto wpadł na ten super pomysł....

ps. już wiem co to za margines przy sliderze - box na reklamy google'a...

Pozdrawiam
wojteksc
Cytat(askone @ 4.03.2011, 14:13:59 ) *
[*]a na koniec masakra - formularz kontaktowy tylko dla zalogowanych smile.gif Ciekawe kto wpadł na ten super pomysł....
[/list]

ps. już wiem co to za margines przy sliderze - box na reklamy google'a...

Pozdrawiam

Co do pierwszego, dzisiaj zostanie zmieniony.

Chodzi Ci o to co jest po prawej stronie, czyli ten obrazek z taką główką, czy o lewą stronę? Więcej reklam niż są, nie będzie.
askone
centralnie nad sliderem - pod menu. Według mnie jeśli już wyświetlać reklamy to może w pionowej kolumnie. Wtedy jej brak nie spowoduje jakiejś dziwnej pustej przerwy. Niestety AdBlock pod chrome nie usuwa elementu tylko go ukrywa, a miejsce pozostaje...
ciekawskiii
Silnik forum MyBB.
wojteksc
Cytat(ciekawskiii @ 4.03.2011, 14:36:12 ) *
Silnik forum MyBB.

Dokładnie tak, ale ja nie zgłaszam forum, tylko stronę.

Cytat(askone @ 4.03.2011, 14:34:13 ) *
centralnie nad sliderem - pod menu. Według mnie jeśli już wyświetlać reklamy to może w pionowej kolumnie. Wtedy jej brak nie spowoduje jakiejś dziwnej pustej przerwy. Niestety AdBlock pod chrome nie usuwa elementu tylko go ukrywa, a miejsce pozostaje...

Dzięki, pogadam o tym z ekipą.
r4xz
projekt layoutu jak najbardziej w porządku. przyzwoity, elegancki - ogólnie dobra robota, ale to kodowanie? cała praca w błoto
Fifi209
Wystarczy spojrzeć na źródło strony i wszystko wiadomo.

Temat poruszany dziesiątki razy! TABELE SŁUŻĄ DO PRZEDSTAWIANIA DANYCH TABELARYCZNYCH A NIE DO TWORZENIA SZABLONU STRONY!

LEKTURA DLA TWOICH PROGRAMISTÓW
sazian
a czy to wina "jego programistów" że Photoshop robi eksport tylko do tabel biggrin.gif

a tak przy okazji:
flash oczywiście legalny smile.gifquestionmark.gif
wojteksc
Cytat(sazian @ 4.03.2011, 16:31:08 ) *
a czy to wina "jego programistów" że Photoshop robi eksport tylko do tabel biggrin.gif

a tak przy okazji:
flash oczywiście legalny smile.gifquestionmark.gif

Tak, darmowy. Wpisz w google cu3er.
lessi
Wymiary nie są idealne jak na informatyka smile.gif Nie wszyscy mają takie rozdzielczości.

Rozmieszczenie tekstu box'ie głównym(na stronie głównej - Aktualności) mi się jakoś nie podoba. Nie ma za dużo nic wspólnego z pozostałą grafiką. Tak jakby to był zmodyfikowany szablon. Jakoś mi się wydaje że lekko za szerokie.
Ale to tylko moje sugestie.
d3ut3r
Co do stronki to kilka uwag:

- Kod templatki na tabelkach
- Nie rozumiem dlaczego każdy element strony (linki menu, nazwy modułów w kolumnach, link zapomniałem hasła exclamation.gif) jest w postaci obrazkowej.
- Brak strony typu nie znaleziono artykułu np. http://giernizon.pl/portal.php?page=more&id=-90
- Nie klikalne logo strony
- strona wyników wyszukiwania to chyba jeszcze wersja pre-alfa http://giernizon.pl/portal.php?page=search smile.gif
- nie rozumiem sensu używania tego typu kodu:

Kod
   function MsgBox (textstring) {
    alert (textstring) }

Generalnie co do kodu strony to można by było pociąć na kawałki i wykorzystać w jakiejś pracy pt. jak nie pisać stron www moim zdaniem można śmiało usunąć wszystkie pliki html z serwera i zrobić to raz jeszcze.
bim2
Cytat
nie rozumiem sensu używania tego typu kodu:

Może w przyszłości chce to zastąpić ładnym htmlowym okienkiem? Alert co jak co, ale wygląda słabo smile.gif
d3ut3r
Fakt o tym nie pomyślałem biggrin.gif dzięki za podsunięcie sensownego uzasadnienia.
Khann
Stronka moim zdaniem skopana thumbsdownsmileyanim.gif

Przede wszystkim te tabele...
Do tego dochodzi to, że strona nie może być dobrze wyświetlana w IE, już nie mówię o wersji 6, ale do wyższych powinno być to dostosowane.

Jeśli chodzi o grafikę to się nie wypowiadam, bo się na tym nie znam...Chociaż w sumie podoba mi się lay, gdyby go tylko trochę dopracować i posklejać jakoś do kupy worriedsmiley.gif
konole
Cytat(Khann @ 5.03.2011, 21:14:23 ) *
Stronka moim zdaniem skopana thumbsdownsmileyanim.gif

Przede wszystkim te tabele...
Jak ma być dobrze jak to jest po prostu projekt "PSD to HTML" i na tym kodowanie się skończyło...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.