Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Menu - zaznaczenie aktywnej zakładki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Tomasz1992
Witam was.

1. <div class="art-nav">
  2. <div class="l"></div>
  3. <div class="r"></div>
  4. <ul class="art-menu">
  5. <li>
  6. <a href="?page=aktualnosci" ><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">Aktualności</span></a>
  7. </li>
  8. <li>
  9. <a href="?page=patron"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">Patron</span></a>
  10.  
  11. </li>
  12. <li>
  13. <a href="?page=zarzad"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">Zarząd</span></a>
  14. </li><li>
  15. <a href="?page=czlonkowie"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">Członkowie</span></a>
  16. </li><li>
  17. <a href="?page=remiza"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">Remiza</span></a>
  18. </li><li>
  19. <a href="?page=wyposazenie"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">Wyposażenie</span></a>
  20. </li><li>
  21. <a href="?page=mdp"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">MDP</span></a>
  22. </li>
  23. <li>
  24. <a href="http://www.xxx.pl"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">Forum</span></a>
  25. </li>
  26. <li>
  27. <a href="?page=sponsoring"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">Sponsoring</span></a>
  28. </li>
  29. <li>
  30. <a href="?page=dolacz"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">Dołącz</span></a>
  31. </li>
  32. <li>
  33. <a href="?page=kontakt"><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">Kontakt</span></a>
  34. </li>
  35. </ul>
  36. </div>

I chcę żeby w momencie wejscia na zakladke zalozmy sponsoring była podswietlana, zaznaczona. Teraz mi cos nie dziala....
wookieb
Cytat(Tomasz1992 @ 11.03.2011, 15:18:58 ) *
Teraz mi cos nie dziala....

A wyjaśnisz jakim cudem ma Ci działać skoro nawet nie zająłeś się zrobieniem takiej rzeczy?
Skoro masz w $_GET parametr PAGE to przecież możesz porównać do którego elementu menu należy i gdy pasuje do odpowiedniego dodać do elementu np klasę "active".
Tomasz1992
  1. <ul class="art-menu">
  2. <li class="active">
  3. <a href="?page=aktualnosci" ><span class="active"></span><span class="l"></span><span class="r"></span><span class="t">Aktualności</span></a>
  4. </li>

A mozesz napisac jak? bo nie wiem juz jak...
wookieb
  1.  
  2. $page; // twoja wartosc z $_GET
  3. if ($page == 'parametr') {
  4. echo ' class="active" ';
  5. }
Tomasz1992
mam to dodać w <head></head>? czy jak?
wookieb
Czy ty choć trochę znasz PHP?
Tomasz1992
Zaczynam dopiero się uczyć smile.gif
wookieb
Przykład z życia
  1. <a href="?page=aktualnosci" <?php echo $page == 'aktualnosci' ? ' class="active" ' : null; ?> >
Tomasz1992
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in
wookieb
Forum nie parser. Sprawdź co jest nie tak z Twoim kodem, ponieważ ten fragment który Ci podałem działa na pewno.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.