UNIKAT
26.05.2004, 18:50:31
Mam prośbę o podabie konfiguracj php.INI do powiązania z INTERBASE i JavaScript. Siedzę nad tym już kilka dni i coś jest dalej nie tak.
Dla Javy serwer nie przesyła plików do klienta.
zalew
26.05.2004, 22:06:48
1. java czy javascript?
2. co ma php.ini do javascriptu?
tsharek
27.05.2004, 01:10:49
java script to język kiljent-sajd, a odwołujesz się do bazy (aby wygenerować html - bądź podobne) po stronie server-sajd. tak więc do php masz linka:
http://www.php.net/manual/pl/ref.ibase.php
UNIKAT
27.05.2004, 07:15:01
Interbase - tego się obawiałem że dostanę linka do manuala - to już przerobiłem do bulu i nic. wydaje mi sie że chodzi o ustawienia w php.ini ale może czegoś mi brakuje.
JavaScript - pliki które są dołączane do *.html typu *.js,*.css - powinny powędrować do klienta przeglądajęcego stronkę - niestety tak się nie dzieje.
tsharek
27.05.2004, 08:17:08
Cytat
JavaScript - pliki które są dołączane do *.html typu *.js,*.css - powinny powędrować do klienta przeglądajęcego stronkę - niestety tak się nie dzieje.
mugłbyś tą myśl rozszerzyć? nie rozumie ci znaczy nie idą. jeśli masz te pliki na serwerze a przeglądarka ich nie widzie - to znaczy że albo nie dałeś linków do nich w swoim skrypcie html, albo w ustawieniach serveera jest coś skopane.
UNIKAT
27.05.2004, 13:37:43
chodzi mi o to iż strona zapisana w czystym HTMLu (np. index.htm)działa poprawnie, natomiast ta sama strona zapisana w php(np. index.php) (u klienta widać ten sam kod strony) nie pobiera dołączonych doków - *.js , *.css
zalew
27.05.2004, 13:47:18
niemozliwe. zajrzyj w kod, zobacz roznice, albo poakz odpowiednie kody tutaj.. nie ma znaczenia co wygenerowalo kod... wynik jest jeden, a przegladarka czyta wynik, a nie historie powstawania.. wynik moze byc dorby lub zly.. jelsi wedle tego co mowisz jest zly, to cos w kodzie masz nietak..
tsharek
27.05.2004, 13:52:32
teoretycznie takie coś nie jest możliwe:) w takim wypadku to niczym się nei rużni index.php od index.html, sprawdż dokładnie linki do tych js-ów i css-ów.
[xml:1:600c71cbcb]
<link href="twoj_ccs.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" SRC="twoj_js.js"></SCRIPT>
[/xml:1:600c71cbcb]
zalew
27.05.2004, 14:08:30
rany co mam sprawdzic... daj 2 linki, jeden ktory dziala drugi ktory nie... chcesz zeby ci pomoc to daj szanse...
UNIKAT
27.05.2004, 14:33:06
WIELKIE PRZEPRASZAM jeśli biega o JS porypołem katalogi i to była główna przyczyna, Lecz nadal mam problem z interbasem
tsharek
27.05.2004, 14:54:10
no ale chcesz się połączyć pszez php do interbase? to wszystko jest opisane w manualu (link parę postów wyżej). JAVA SCRIPT nie ma funkcji do obłsugi baz danych! to jest klijent side - a ty gerenrujesz strone na poziomie server-side. jeśli chcesz podłączyć się do interbase z poziomu php to musisz odremować z php.ini (pod windowsem) ";"
Kod
;extension=php_interbase.dll
na
Kod
extension=php_interbase.dll
nie zapomnij o odopwiednim ustawieniu extension_dir (ja mam na "./extensions/") na odpowiednie też w php.ini. jeśli nie masz tych extensions to ściągniesz je wszystke razem z packiem (*.zip) na www.pnp.net i rozpakujesz tam gdzie masz phpka.
aha:) i jeszcze się pszyda server interbase:) ale o tym chyba wiesz:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.