Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] E-force.pl – proszę o opinię
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
InterQ
Ostatnio zrealizowałem całkiem ciekawy projekt: e-force.pl i chciałbym poddać go waszej szczerej ocenie smile.gif Wszystko jest zbudowane od zera – bez żadnych frameworków itp. Ale po mimo tego, raczej nie jest możliwe dokonanie jakiegokolwiek ataku.

Ogólnie rzecz biorąc, aplikacja ma służyć do motywowania samego siebie poprzez codzienne ocenianie postępu w szkoleniu swoich umiejętności. Więcej można przeczytać w opisie.
wookieb
A gdzie konto testowe?
InterQ
Już podaję smile.gif

login: wersjademo
haslo: wersjademo123
zegarmistrz
Nie podoba mi się czcionka
awerd95
nowe hasło: atopech biggrin.gif nie mogłem się powstrzymać
emajl22
nie wiem o co tu chodzi
webdice
Cytat(emajl22 @ 16.03.2011, 15:10:34 ) *
nie wiem o co tu chodzi

Raz Cię już upominałem za nabijanie postów. Dostajesz moderacje postów na dwa tygodnie.
TheSnake
"Ale po mimo tego, raczej nie jest możliwe dokonanie jakiegokolwiek ataku." Jest. DoS/DDoS na 100%.
InterQ
Cytat(TheSnake @ 16.03.2011, 16:01:58 ) *
"Ale po mimo tego, raczej nie jest możliwe dokonanie jakiegokolwiek ataku." Jest. DoS/DDoS na 100%.

Zgadzam się smile.gif ciężko się zabezpieczyć na ataki DoS/DDoS. Jednakże wydaje mi się, że to bardziej kwestia dobrego hostingu niż programisty.
phpion
Cytat(InterQ @ 16.03.2011, 14:13:18 ) *
Ale po mimo tego, raczej nie jest możliwe dokonanie jakiegokolwiek ataku.

1. Jako avatar wgrałem plik tekstowy.
2. Jako nazwę umiejętności wpisałem dużo liter "m" co rozwaliło cały lay.

Na deser najlepsze:
3. Jestem zalogowany na konto testowe, ale bez problemu mogę podejrzeć i zmienić (exclamation.gif) wpisy innych:
http://www.e-force.pl/ustawienia,edit,40.html

Weź wywal to dolne obramowanie pól - generalnie zostaw pola formularzy w spokoju, nie cuduj przy nich.
cniak
Jak nie jest możliwy atak, a spam? Zaloguj sie na wersjademo/atopech
http://www.e-force.pl/account.html
ile tego spamu jest biggrin.gif 2 minuty i spamu jest 500 równiutko smile.gif
Wejdz w twoja uwaga - tez tam jestem.
konole
Zrób jakieś flood protection, bo ci stronę w dzień zabiją.
InterQ
Dziękuję wszystkim co pomogli i tym co próbowali pomóc za poświęcenie czasu na testowanie php.gif
darko
Wpisałem dane do testowego konta i pojawił się komunikat z błędem ortograficznym:
Niepoprawny login, bądź hasło spróbój jeszcze raz
ixpack
InterQ - fajny pomysł wink.gif jedno co mnie na prawdę odstrasza... Inputy - nie wiedziałem gdzie wpisać login wink.gif

Ps: "Programer" - po jakiemu to? Hurt rajstop =]
kulmen
1. Po wpisaniu błędnego hasła zero info, że logowanie się nie powiodło. Po prostu czyści formularz i tyle. Mało przyjazne dla użytkowników...
2. Strona główna tylko z formularzem logowania - bardzo kiepski pomysł. Ładna grafika, krótki lecz treściwy opis co to za aplikacja bez potrzeby klikania w opis (chyba, że ktoś już się zainteresował i chce bardziej szczegółowych informacji) to podstawa.

Poza tym mam wątpliwości co do przydatności takiej aplikacji. Zwłaszcza przy tak skąpej funkcjonalności. Brak czegokolwiek co mogłoby mnie zachęcić do używania tej strony.

InterQ
Cytat(kulmen @ 20.05.2011, 13:05:12 ) *
1. Po wpisaniu błędnego hasła zero info, że logowanie się nie powiodło. Po prostu czyści formularz i tyle. Mało przyjazne dla użytkowników...

Jakiś czas temu był alert z komunikatem o błędnym logowaniu. Niestety zawierał (mój przerażający brzydal.gif ) błąd jaki Darko mi uświadomił, dlatego usunąłem chwilowo komunikat. Obecnie poprawiłem go i można ponownie zacząć się nim cieszyć.

Cytat(kulmen @ 20.05.2011, 13:05:12 ) *
2. Strona główna tylko z formularzem logowania - bardzo kiepski pomysł. Ładna grafika, krótki lecz treściwy opis co to za aplikacja bez potrzeby klikania w opis (chyba, że ktoś już się zainteresował i chce bardziej szczegółowych informacji) to podstawa.

Poza tym mam wątpliwości co do przydatności takiej aplikacji. Zwłaszcza przy tak skąpej funkcjonalności. Brak czegokolwiek co mogłoby mnie zachęcić do używania tej strony.

Pomysł na aplikację wydaje mi się dość oryginalny i dobry dla graczy chcących rozwijać się na podobieństwo swoich bohaterów z gier RPG. Więcej info umieściłem na skromnej stronie InterX.pl.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.