Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze stopką w galerii
Forum PHP.pl > Forum > PHP
hbboz
Witam . Mam problem i nie mogę sobie z nim za Chiny poradzić otóż stopka w galerii siedzi w ramce strony i nie chce za nią wyjść próbowałem wszystkich znanych mi sposobów oto link do galerii http://twojpiaskowiec.pl/customGallery.php we wszystkich innych podstronach jest ok . Bardzo proszę o pomoc
cudny
Cytat(hbboz @ 17.03.2011, 22:43:04 ) *
Witam . Mam problem i nie mogę sobie z nim za Chiny poradzić otóż stopka w galerii siedzi w ramce strony i nie chce za nią wyjść próbowałem wszystkich znanych mi sposobów oto link do galerii http://twojpiaskowiec.pl/customGallery.php we wszystkich innych podstronach jest ok . Bardzo proszę o pomoc

Bez kodu nie pomożemy smile.gif
hbboz
Proszę oto kod customgallery.php
  1. <?php
  2. $useSSL = true;
  3. include(dirname(__FILE__).'/config/config.inc.php');
  4.  
  5.  
  6. include(dirname(__FILE__).'/header.php');
  7.  
  8. $errors = array();
  9. $id_lang=intval($cookie->id_lang);
  10. if ($id_lang==1)
  11. {//en
  12. $galleryLang='Gallery';
  13. }
  14. elseif ($id_lang==3)
  15. {//pl
  16. $galleryLang='Galeria';
  17. }
  18. elseif ($id_lang==4)
  19. {//de
  20. $galleryLang='Galeries';
  21. }
  22.  
  23. $smarty->assign('GALLERY_LANG',$galleryLang);
  24.  
  25. $smarty->display(_PS_THEME_DIR_.'customGallery.tpl');
  26.  
  27. include(dirname(__FILE__).'/footer.php');
  28.  
  29. ?>
cudny
Z tego kodu nic nie wynika smile.gif ale to nic - zainstaluj sobie rozszerzenie do firefoxa - mozilla firebug.
Dzięki niemu sprawdziłem co jest nie tak... w złym miejscu zaczytujesz stopkę, powinna ona być zaczytana jako ostatni div w <div id="page"> a zaczytywana jest jakoś w środku - musisz to zamienić.
Zaczytywana jest w bloku gdzie znajduje się galeria
hbboz
a mógłbyś powiedzieć w którym miejscu mam to wstawić smile.gif Bo popatrz to jest kod z podstrony kontaktu tu tak samo konczy sie footer i jest wszystko ok .
  1. <?php
  2.  
  3. $useSSL = true;
  4.  
  5. include(dirname(__FILE__).'/config/config.inc.php');
  6. include(dirname(__FILE__).'/header.php');
  7.  
  8. $errors = array();
  9.  
  10. $smarty->assign('contacts', Contact::getContacts(intval($cookie->id_lang)));
  11. if (Tools::isSubmit('submitMessage'))
  12. {
  13. if (!($from = Tools::getValue('from')) OR !Validate::isEmail($from))
  14. $errors[] = Tools::displayError('invalid e-mail address');
  15. elseif (!($message = nl2br2(Tools::getValue('message'))))
  16. $errors[] = Tools::displayError('message cannot be blank');
  17. elseif (!Validate::isMessage($message))
  18. $errors[] = Tools::displayError('invalid message');
  19. elseif (!($id_contact = intval(Tools::getValue('id_contact'))) OR !(Validate::isLoadedObject($contact = new Contact(intval($id_contact), intval($cookie->id_lang)))))
  20. $errors[] = Tools::displayError('please select a contact in the list');
  21. else
  22. {
  23. if (intval($cookie->id_customer))
  24. $customer = new Customer(intval($cookie->id_customer));
  25. if (Mail::Send(intval($cookie->id_lang), 'contact', 'Message from contact form', array('{email}' => $from, '{message}' => stripslashes($message)), $contact->email, $contact->name, $from, (intval($cookie->id_customer) ? $customer->firstname.' '.$customer->lastname : $from)))
  26. $smarty->assign('confirmation', 1);
  27. else
  28. $errors[] = Tools::displayError('an error occurred while sending message');
  29. }
  30. }
  31.  
  32. $email = Tools::safeOutput(Tools::getValue('from', ((isset($cookie) AND isset($cookie->email) AND Validate::isEmail($cookie->email)) ? $cookie->email : '')));
  33. $smarty->assign(array(
  34. 'errors' => $errors,
  35. 'email' => $email
  36. ));
  37.  
  38. $smarty->display(_PS_THEME_DIR_.'contact-form.tpl');
  39. include(dirname(__FILE__).'/footer.php');
  40.  
  41. ?>

cudny
Cytat(hbboz @ 18.03.2011, 09:15:53 ) *
a mógłbyś powiedzieć w którym miejscu mam to wstawić smile.gif

Ty robiłeś tą stronę ? czy ktoś ją robił tobie ? Bo jeśli robili tobie to daj na reklamację, jeśli próbujesz zrobić moduł samemu bez znajomości HTML to daj zarobić innym, też muszą z czegoś żyć.
btw, chodzi o to że znaczniki są nie pozamykane, nie mam czasu śledzić kodu, w źródle kodu znalazłem coś takiego:
  1. <div style="padding:20px;text-align:left;font-size:14px;">
  2. </ul>
  3. </div>

Na bank jest tego więcej - trzeba pozamykać znaczniki i będzie ok.
hbboz
Ja tej strony nie pisalem mialem ja lekko zmodyfikowac z moja znajomoscia php uporalem sie z innymi problemami zostal tylko jeden wlasnie ten i nie mam pojecia kod wyglada mi na dobrze napisany . A i zapomnialem wspomniec to wczesniej dzialalo chociaz w tym kodzie nie grzebalem .

a moze to ci pomoze to jest kod z pliku footer.tpl tutaj dolozylem funcjke marque moze dlatego .
  1. {if !$content_only}
  2.  
  3. </div>
  4. </div>
  5.  
  6. <div id="foot">
  7. <marquee truespeeed="truespeeed" scrolldelay="90">Copyright ˆ 2011 By Piascar</marquee>
  8. </div>
  9.  
  10.  
  11. {/if}
  12. </div>
  13.  
  14. {literal}
  15. <script type="text/javascript">
  16.  
  17. var _gaq = _gaq || [];
  18. _gaq.push(['_setAccount', 'UA-20009536-1']);
  19. _gaq.push(['_trackPageview']);
  20.  
  21. (function() {
  22. var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
  23. ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
  24. var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
  25. })();
  26.  
  27. </script>
  28. {/literal}
  29. </body>
  30. </html>

ok juz sobie poradzilem to bylo w calkiem innym kodzie ale dzieki .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.