Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ocena]skrypt
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Czoszu
Witam,
Dzisiaj miałem problem z pokazywaniem kodu na stronie ... więc napisałem prosty kod, który zmienia symbole na encje.
Skrypt potrafi przerobić gotowy skrypt PHP na encje. Kod HTML na encje. Polskie znaki na encje. To wszystko w jednym skrypcie.
Zapraszam do dyskusji i przetestowania skryptu.
http://phpbp.com/encje/encje.php
emajl22
no nie obraz sie, ale to nic wielkiego...

dzialac dziala, co tu duzo pisac...
_borek
Co mamy oceniać? Umiejętność wykorzystywania wbudowanych w php funkcji? Jeżeli tak to 10/10 wykorzystałeś ją/je perfekcyjnie.
mat-bi
Mam się podniecić, ze użyłeś htmlspecialchars()? 0/10

A nie, sorry, za AJAX należy się 1/10

Sorry, mój błąd, za szybki mam net i myślałem, ze to AJAX 0/10
wiewiorek
Rewelacja, niesamowite - to po prostu niewiarygodne, że dokonałeś takiej niezwykłej rzeczy ! Jak Ci się to udało ? Jesteś moim mistrzem.

PS. Czasem mam wrażenie, że moderatorzy na tym forum są zbyt pobłażliwi - na innym forum, np. 4programmers by to nie przeszło i temat trafiłby do kosza. arrowheadsmiley.png Sam osobiście z wielka radością bym powywalał takie tematy, których ostatnio mnóstwo się narobiło, a w rzeczywistości nie ma co oceniać - ten temat nie jest wyjątkiem.
nospor
Cytat
Czasem mam wrażenie, że moderatorzy na tym forum są zbyt pobłażliwi
A ja czasami myślę, że użytkownicy myślą że my tu siedzimy 24h/dobę i śledzimy każdy temat....
@wiewiorek mamy opcję RAPORTUJ - ona ma być używana przez takich jak ty w celu szybszej moderacji przez takich jak my. Gdybym nie wszedł w ten temat to nadal by był otwarty a wszystko dlatego, że cięzko ci było wcisnąć RAPORTUJ - wolałeś bardziej ponarzekać na moderatorów...

@Czoszu co tu mamy oceniać? HTML z textarea? Nawet nie pokazałeś tego skomplikowanego kodu php co używasz.
thek
Wiewiórek... Po co od razu wywalać? Spójrz na to od strony: "dostanie ostrą krytykę od innych i drugi raz pomyśli 10 razy zanim coś wstawi". Gdyby mu post lub temat usunięto od razu, nie miałby presji. A tak z góry na dół po nim pojadą wszyscy i nie wie gdzie się schować wink.gif
nospor
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=17...mp;#entry849820
To jakiś żart....czoszu pytałeś o to, dostałeś odpowiedź: htmlspecialchars(), wstawiłeś do siebie i lecisz z tym na ocene??

Dodatkowo zakładasz temat z oceną tego skryptu 3 razy. To już podchodzi pod regulamin i dostajesz ostrzeżenie z moderacją postów - zanim napiszesz kolejnego, może się zastanowisz 10 razy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.