kiepski96
4.04.2011, 21:31:13
Gdzie znajdę tego tokena co jest na tej stronie ?
http://simulator.bygray.net/Są jakieś lepsze ?
Choć wolałbym ten
matx132
4.04.2011, 21:33:45
Re-Captcha
jest za darmo i jest chyba najlepszy jak narazie
Re-Captcha, nie jest najlepszym wyjściem,dyskryminuje osoby niedowidzące, chociał są takie z obsługą dźwiękową.Po za tym ,są przypadki złamania Re-Capcha.Przykładowo Allegro ,bazujący na języku php nie używa tej metody zabezpieczenia.
kiepski96
4.04.2011, 21:49:00
A math captcha ?Nie zalezy mi na super zabezpieczeniu
Wilu88
4.04.2011, 21:58:13
Powiem tak używałem na forum Re-Captchy spam pojawiał się w sporych ilościach, odkąd używam Math Captchy jest spoko 0 spamu.
kiepski96
4.04.2011, 22:12:39
Ok,to jutro wstawie formularz rejestracji to pomożecie mi wsadzić do niego math captche thx
Ja utworzyłem w Silverlighcie aplikacje webową,7 cyfr i 7 checkboxów ,na każdy checkbox jest losowana inna liczba, w skali od 0 do 6 i napis do tego(także losowy)zaznacz liczbę np.6 ,jeśli użytkownik poda nieprawidłowo to ma 3 szanse i wywala go ze strony(jakbym był bardziej złośliwy to przekierowałbym takiego,na jakąś zawirusowaną stronę),sesja zapamiętuje takiego więc drugi raz ,nie wejdzie,chyba ,że wyłączy przeglądarkę,albo wyczyści cookies.Mało tego,jedno pole losowo jest ukryte,jeśli zostanie zaznaczone wywala od razu(bo znaczy ,że to robot).Nie wiem,jak się sprawdzi to w praktyce,ale jeśli nie to dodatkowo można wprowadzić inputa -napisz liczbę ,którą zaznaczyłeś.
Dlaczego Silverligt??Asynchroniczny,sposób przesyłania danych pozwalający na nieregularne wysyłanie danych ,tworzenie aplikacji webowych(UI),coś , ala Ajax tylko lepsze.Nie wiem ,dlaczego tutaj mało się piszę o tej technologii,przecież także i z php można ją łatwo zintegrować.
kiepski96
5.04.2011, 06:05:09
A dałbyś kod ?
Za dużo się nad tym męczyłem,żeby od tak rozdawać Komuś.Zaawansowane funkcje losująco-sortujące+obsługa eventów i zabawa z elementami wizualnymi zajęły mi z dobre 3 tygodnie-do tego dochodzą liczne odwiedziny MSDN-a,więc Sorry.
Nikt,raczej gotowca nie rzuci, musi Pan sam zaprojektować od podstaw,wtedy będzie Pan miał pełną kontrolę,nad tym co Pan stworzył,a pomocy w rozwiązaniu problemów z jakimi Pan się zetknął podczas tworzenia ,można poszukać na tym jak innych forach programistycznych.
Ma Pan pomysł, technologie w jakiej można to zrobić-tylko wystarczy chęć i zacięcie ,aby coś utworzyć.
kiepski96
5.04.2011, 15:12:21
A więc wybrałem zabezpieczenie math captchą .
Mam problem z wpleceniem jej do formularza rejestracji, pomoże ktoś ?
Zaraz dam kod

I powiem w czym problem.
greycoffey
5.04.2011, 15:57:12
Cytat(Rid @ 5.04.2011, 12:13:08 )

Zaawansowane funkcje losująco-sortujące
Mogę wiedzieć jaki jest podział funkcji losujących lub sortujących na zaawansowane i proste? Jakie przykładowo są funkcje tej i tej grupy?
Zwykła funkcja random wybiera losowe liczby,jednakże ,żeby się nie powtórzyły ,trzeba je przesortować.Taka jest-różnica,między losowaniem, a sortowaniem-technika w jaki sposób się to wykona(metody sortowania),są bardziej i mniej złożone co w całości składa się na poziom zaawansowania.
Może Panu dam przykład między MD5 a Sha256-która metoda szyfrowania jest bardziej zaawansowana?
kiepski96
5.04.2011, 17:30:24
Zdecydowany już jestem na recaptche
Teraz nie wiem jak zintegrować ją z moją rejestracją .Bo jak robię to coś źle działa wyloguj .
Proszę o pomoc w php.
Oto kod recaptchy na stronę :
Kod recaptchaWstawiam w linku, bo post byłby za dłuuugi .
A tutaj mój kod :
http://wklej.org/id/506724/Również był za długi post .
greycoffey
6.04.2011, 15:47:01
Cytat(Rid @ 5.04.2011, 17:32:32 )

Zwykła funkcja random wybiera losowe liczby,jednakże ,żeby się nie powtórzyły ,trzeba je przesortować.Taka jest-różnica,między losowaniem, a sortowaniem-technika w jaki sposób się to wykona(metody sortowania),są bardziej i mniej złożone co w całości składa się na poziom zaawansowania.
Może Panu dam przykład między MD5 a Sha256-która metoda szyfrowania jest bardziej zaawansowana?

Pisał Pan 7 cyfr i 7 checkboxów, wartości od 0-6, więc ten efekt osiągamy na sztywno tworząc tablicę lub w rezultacie działania funkcji range($min,$max). Sortowanie - array_unique(). Nawet jeżeli nie jest to PHP, to nie są to na pewno zaawansowane funkcje. Zaawansowany, złożony może być ich algorytm, ale użycie ich w połączeniu z innymi ich takimi nie czyni. Implementacja nie zmienia faktu, że są to proste algorytmy.
MD5 oraz SHA256 nie są algorytmami szyfrującymi. Są to algorytmy jednostronne, mieszające czyli są funkcjami skrótu.
Nadal czekam na odpowiedź na moje pytanie: Jak dzieli Pan funkcje na proste i zaawansowane (może ma Pan więcej grup)? Do jakiej z nich zalicza się np. sortowanie bąbelkowe?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.