Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: http://wyspaslodowa.pl/ lokalny portal społecznościowy dla wrocławia
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
gothye
witam
dzis uruchomiłem po miesiącu pracy nowy portal http://wyspaslodowa.pl/

osoby z wrocławia będą kojażyły co i jak wink.gif

narazie w formie okrojonej , aby strona wystartowała
- artykuły
- galeria zdjęć
- komentarze do artykułów
- forum

- panel admina
- zarządzanie stronami
- kategoriami
- forum

całość na bardzo zmodyfikowanej kohana 3.1
Cysiaczek
Czcionka za mała w treści strony, tekst się zlewa.
Ten "hitlerek" w boksie logowania wygląda komicznie smile.gif
Top mi się podoba
konole
Na początku skojarzyłem nazwę jako "wypas lodówa" o.O

To chyba przez tą maturę.

Jeśli mogę coś doradzić - dla tego menu podmienianego zastosuj jeden sprite, unikniesz tego efektu ładowania się obrazka po najechaniu na niego.
Wilu88
Wg. mnie box z lewej za szeroki a tym samym główna treść strony za mała. Brak odstępów między liniami strasznie męczy. Co do topu fajny projekt podoba mi się, tyle że chyba trochę za wysoki, zwłaszcza dla niższych rozdziałek. Menu bardzo fajne wink.gif
Cypherq
Paddingi dla tekstu by sie przydały, za blisko brzegów widnieje...
.radex
Ja też przeczytałem w pierwszej chwili "wypas lodówa", serio wink.gif

Kod:

Widzę tabelki! Unikaj CSS-u inline (style=""). Widzę sporo tworów typu:

1.  
  2. <div class="right"></div>
  3. <div class="clear"></div>

Nie rób tak. JavaScripty dołączaj na końcu strony. Menu zrób na jednym obrazku -- tak jak sugeruje @konole.

Wygląd:

Nie podoba mi się, sorry. Tekst jest bardzo nieczytelny. Użyj line-height: 1.4em, a najlepiej do tego większą czcionkę. Lewa strona jest zdecydowanie zbyt szeroka.
konole
A no i oczywiście tekst na stronie głównej - gwarantuję Ci, że nikt tego nie przeczyta. No, może pierwsze 2 zdania.
ixpack
Cytat(Cysiaczek @ 4.05.2011, 11:27:48 ) *
Ten "hitlerek" w boksie logowania wygląda komicznie smile.gif

Padłem! Padłem i wstać nie mogę, monitor do czyszczenia ;]

Cytat(Cypherq @ 4.05.2011, 23:12:22 ) *
Paddingi dla tekstu by sie przydały, za blisko brzegów widnieje...

Dodatkowo podzieliłbym to na kilka kolumn. Dodał jakieś "fotki", miniaturki do artykułu.

"Hitlerek" wymiata.
Zyx
Typografia leży totalnie. Sam popatrz sobie na wstępniak i zapytaj się czy da się czytać taką wielką, zbitą masę tekstu. Błędy:

- brak akapitów
- brak wcięć przy akapitach
- listy wyświetlane ciurkiem jako tekst
- zbyt długie linijki
- zbyt mała czcionka

i ostatnie: jak na wstępniak, to ten tekst powinien być tak z 5 razy krótszy. Kogoś mocno fantazja poniosła - przecież nikt tego nie będzie czytał, bo wymięknie po trzech pierwszych linijkach.

BTW. Nazwa domeny też tak trochę dziwnie dobrana. Ja to przeczytałem za pierwszym razem jako "WYPAS LODOWA".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.