virtualman
15.05.2011, 16:57:39
Witam wszystkich!
Wudeje mi się, że są na tym forum programiści jQuery. Ja programuje w php, a potrzebuję dynamicznego skryptu:
prosiłbym aby ktoś napisał mi skrypt:
Skrypt ma ieden input file i klawisz który dodaje kolejne, chcę by była funkcja usunięcia dodanego inputa, ale musi być co najmniej jeden, a po kliknięciu wyślij wyśle metodą POST w postaci tablicy.
I jeśli ktoś by umiał to jeszcze walidacja formatu/wielkości/rozmiaru czy nie zaduże/zamałe lub nie waży za dużo (pamięć).
Myślę, że może to być prosty test dla początkujących. Skrypt myślę, że nie będzie trudny. Czytalem kiedyś z grubsza kurs jQuery- prosty jest.
batman
15.05.2011, 17:22:48
Temat trafił do niewłaściwego działu, dlatego też przenoszę go tam, gdzie jego miejsce. Tytuł również jest niepoprawny. W tym momencie wkracza autor tematu i go poprawia.
kicaj
15.05.2011, 20:41:51
Uzyj jQuery, wybierz za pomoca selektora $() po ID istniejacego (jedynego) pola input, nastepnie zduplikuj za pomoca funkcji JS copy, zmien ID na inny i po sprawie.
Usuniecie pola rozwiaz za pomoca dodania do kazdego pola linku w postaci <a href=#ID2>usun to pole</a> a nastepnie funkcji jquery remove()
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.