Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Blokowanie się skryptów PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
darkking
Witajcie!
Mam następujący problem:
Wysyłam sobie AJAXem 2 żądania do PHP: 1 - pobranie pliku z innego serwera, 2 - co 2 sekundy - sprawdzanie statusu tego pobierania. Jednak gdy pierwsze żądanie zostanie wysłane (uruchomienie pobierania pliku), cały wynik reszty żądań nie jest zwracany aż do momentu pobrania pliku. Wówczas, wszystkie skrypty są jakby odblokowywane.
Dodam, że problem nie leży w cURL (z którego korzystam), ponieważ kiedy zamiast niego daje funkcję sleep(10); problem jest ten sam. Skrypt ten działał normalnie, jednak gdy zaimplementowałem go do swojego CMSa (na moim frameworku) wystąpił ten problem. Dodam jeszcze, że ustawiam limit wykonywania się skryptu na 0.
Co może być przyczyną tego problemu?

PS. mój serwer to WAMP v.2.1
jaro87
Zgaduję, że w cmsie używasz sesji? Może być tak, że w czasie wykonania jednej akcji plik sesji jest blokowany, dlatego ta druga musi czekać aż zostanie przyznany jej dostęp.

Patrz http://konrness.com/php5/how-to-prevent-bl...g-php-requests/
darkking
Wielkie dzięki smile.gif w życiu bym nie wpadł na to, że problemem może być właśnie sesja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.