Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP - Logowanie, zabezpieczenia
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bezimienny997
Siemanko,
chcialbym zrobic strone, ktora mialaby panel administracyjny bez zadnego odnosnika na stronie, po wpisaniu sciezki. Na login i haslo. Chcialbym, aby po zalogowaniu i wpisaniu "loginu, hasła" mozna bylo zmieniac tresc. Wiadomo, wszystko w ciasteczkach. Ale, mam kilka pytan wink.gif
1. Po zalogowaniu chce aby nie wylogowywalo, dopiero po kliknieciu "wyloguj" to nastapilo, jak zrobic aby na kazdej podstronie nadal bylo sie zalogowanym?
2. Jak zrobic to logowanie? Jesli nikt oprocz mnie nie bedzie znal sciezki dostepu do panelu, to nie wystarczy zrobic po prostu w pliku if haslo = haslo , login = login to po prostu smiga, bez zadnych zabezpieczen itd.?
3. Jak zrobic, zeby w jednym pliku wrzucic dane do bazy mysql i odwolywac sie ciagle do tego pliku na kazdej podstronie?

Pozdrawiam wink.gif
mat-bi
szybciej sesja tu potrrzebna smile.gif
bezimienny997
No dobrze, a reszta pytan? ;>
Zaczynam to powoli robic, wiec jak cos to bede jeszcze pytał wink.gif
mat-bi
2. można tak
3.include
gino
Cytat(bezimienny997 @ 2.06.2011, 20:22:47 ) *
1. Po zalogowaniu chce aby nie wylogowywalo, dopiero po kliknieciu "wyloguj" to nastapilo, jak zrobic aby na kazdej podstronie nadal bylo sie zalogowanym?
2. Jak zrobic to logowanie? Jesli nikt oprocz mnie nie bedzie znal sciezki dostepu do panelu, to nie wystarczy zrobic po prostu w pliku if haslo = haslo , login = login to po prostu smiga, bez zadnych zabezpieczen itd.?
3. Jak zrobic, zeby w jednym pliku wrzucic dane do bazy mysql i odwolywac sie ciagle do tego pliku na kazdej podstronie?

Pozdrawiam wink.gif

1. sesje i jeszcze raz sesje + może cisteczko (jak pisał mat-bi)
2. ludziska są czasem starsznie ciekawskie
3. include, require

gino
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.