Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyciąganie danych ze strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
adbacz
Potrzebuje wyciągnąć ceny produktów ze strony Ceneo lecz problem w tym, że nie wiem jak przebrnąć dalej. Jak na razie dotarłem do informacji o funkcji file_get_contents(), która, po wpisaniu jej adresu URL wyciąga całą treść strony. Wiem też, że aby wyciągnąć konkretne dane musze użyć wyrażeń regularnych, ale tutaj się zatrzymałem.

Nie mogę znaleść konkretniejszego przykładu, aby coś sklecić. Napisałem takie coś, ale zwraca mi dwie puste tablice. Wiem, ze jest coś źle, ale sam na prawdę nie wiem co:

1. preg_match_all('/<a href="\/advanced_search?hl=pl">([a-zA-Z])<\/a>/', $strona, $wynik);

Dla testów w zmiennej $strona, jest zapakowana treść strony startowej Google. Tam skopiowałem <a href="/advanced_search?hl=pl"> jako początek wyrażenia i </a> jako koniec. Między tym znajduje się napisz Szukanie zaawansowane stąd tylko wielkie i małe litery w funkcji.

Mogę liczyć na pomoc?
melkorm
Kod
([a-zA-Z]+)
wookieb
Twój temat był poruszany wieeeloookroootnieee. Dodatkowo wiedza dotycząca twojego problemu jest bardzo łatwa do znalezienia a rozwiązań problemu jest mnóstwo (przynajmniej 3 + setki forków).
Z racji tego zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.