Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: HTML Mailing + PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
brayan.tr
Witam, czy możecie mi polecić albo czy wogóle istnieje taki skrypt strona / serwis (płatny / darmowy) który pozwala na wysyłanie prze formatowanych w HTML maili do których można załączać przede wszystkim grafiki wyświetlające się od razu po otwarciu wiadomości. Wiem, że jest to możliwe ponieważ pisałem kiedyś taki skrypt (pojedynczy mailing). Potrzebuje historii wysłanych wiadomości, prostej książki kontaktowej itp. Mam nadzieje ze opisałem w sposób zrozumiały sposób działania skryptu.
DiH
PHPMailer
http://phpmailer.worxware.com/

PHPMailer to jednak tylko klasa pozwalające na wysyłanie maili. Zapamiętywanie wysłanych wiadomości i książka adresowa to już Twoja brocha, ale najtrudniejsza część zostaje rozwiązana właśnie dzięki tej klasie.
brayan.tr
Tak wiem, korzystałem z tej klasy w przeszłości i wiem na co ją stać. Chciałem tworzyć efektowne wiadomości mailowe w kontaktach z klientami. Myślę - albo jest już taki system albo sam sobie napisze jak będzie trzeba.

Okazało się jednak, że po raz kolejny Firma Google jest niesamowita. Zintegrowałem swoją skrzynkę z gmail. Przygotowałem szablon wiadomości w pliku HTML -> Odpaliłem w przeglądarce -> Skopiowałem zawartość cąłej strony -> Wkleiłem do szablonu wiadomości w Gmail. Od tej porty wysyłając maila do klienta klikam 2 razy i mam wyglądającą profesjonalne wiadomość, bez nakładu pracy. Pozostaje jedynie uzupełnić content.

Tym razem php pozostało uśpione tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.