Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona do oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
dawstaw
Proszę o ocene strony [zmoderowane]

zmoderowane to nowy Polski portal informacyjno-rozrywkowy w którym każdy może znaleźć coś dla siebie. Od informacji , gier online , porad po filmy, forum i wiele innych przydatnych informacji. Portal jest tworzony przez użytkowników i każdy użytkownik może się stać redaktorem portalu. Wystarczy się zarejestrować i dodawać swoje publikacje. Portal porusza sprawy ważne jak i te przyziemne z życia codziennego. Wszystkie informację wyświetlane w sposób łatwy dla użytkownika oraz intuicyjna nawigacja sprawia iż portal jest łatwy w obsłudze i przyjazny użytkownikowi. Oficjalne otwarcie portalu nastąpi 1 kwietnia 2011 roku. Przed tym czasem trwają testy wersji beta portalu.

Podrawiam:)
Hpsi
Zdecydowanie nie.
1. Bardzo wolno mi się ładuje
2. Pasek z pogodą byś wycentrował,
3. W ogóle nie potrafię się odnaleźć w serwisie, nawigacja, ułożenie bloków wg mnie nie przemyślane.
4. Daty, język - przykład: "14th Maj 2011 ? 0 Comments": [zmoderowane]
5. Ten sam art (przeglądarka chrome) zdjęcię wychodzi za obręb diva

To tyle w 5 minut przeglądania strony.
konole
* ikona facebooka rozbija układ strony. Była pierwszą rzeczą, na którą spojrzałem i się skupiłem.
* 3 menu zupełnie dezorientują
* szukaj jest niewidoczne, nie wygląda nawet na input, raczej jak statyczny biały bloczek
* niewyrównane boxy w pionie (główny i sidebar)
* za długa jest ta strona...
* portal stawiasz na Wordpressie? ._. On jest fajny do blogów / ew. statycznych stron (łatwość edycji), a nie do poważniejszych serwisów
* po co ten pasek na dole?
* komentarze - jak już je skracasz (ostatnie komentarze), to chociaż dodaj przy każdym te 3 kropki
askone
Od siebie dodam:
  • nieładnie wyglądające "porozciągane" zdjęcia przy artykułach, zarówno na głównej jaki i np tutaj
  • stanowczo zbyt długa - przewinąłem do samego dołu, ale nie sądzę abym zrobił to ponownie
  • pusty blok reklamowy - jeśli nie masz reklamy to umieść tam jakąkolwiek grafikę a nie puste miejsce

Pozdrawiam
Daiquiri
Cytat(dawstaw @ 17.06.2011, 02:54:37 ) *
Oficjalne otwarcie portalu nastąpi 1 kwietnia 2011 roku. Przed tym czasem trwają testy wersji beta portalu.
?

Ode mnie, w ramach tradycji, lista:
[-] Kompletny brak usability (użyteczności),
[-] Układ elementów jest moim zdaniem chaotyczny,
[-] Niektóre miniatury się "brzydko" generują (tj. są rozciągnięte),
[-] Skoro jest do "upchania" dużo informacji, to szkoda marnować boków,
[-] W oczy za bardzo rzucają się nagłówki bloków,

[~] Zdecydowanie za dużo reklam,
[~] Friday, June 17th, 2011...,

[+] Zawsze doceniam działanie,
[+] Włożyłeś w to, trochę pracy smile.gif,
toaspzoo
Na wordpressie

Czym tu się chwalić ?

Od razu odrzuca

Cytat
Oficjalne otwarcie portalu nastąpi 1 kwietnia 2011 roku.

To ma być chyba gotowy tekst na zasadzie: kopiuj/wklej

dawstaw, bez obrazy, ale czy Ty posiadasz mózg ? - myślisz, że ktoś nie umie czytać ?
Takie posty są bezwartościowe
nospor
1)
Cytat
Oficjalne otwarcie portalu nastąpi 1 kwietnia 2011 roku.
Już za samo to mnie korci by zamknąć. Widać właśnie, jak zauważył toaspzoo, że to leciało hurtem, bez namysłu, że było to już też dawno puszczane a teraz dopuszcza się jeszcze gdzie się da

2) wordpress - co tu oceniać?
3)po komentarzu w pierwszym poście widzę, że był link pozycjonujący

1 + 2 + 3 = 4 = zamykam

5) Formularze podatne na banalny XSS!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.