Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Router dlink dir 524 nie przepuszcza w mojej komórce streamingu YouTube
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
phpmax
Witajcie,

Od dłuższego czasu borykam się z problemem w moim routerze dlink dir 524. Mianowicie problem polega na tym, że komórka (Nokia C3-00 Mail) działa podczas zwykłego surfowania, natomiast jak włączam streaming YT to włącza się odtwarzacz z licznikiem np: 3:40 filmiku, ale niestety na tym się kończy (wyskakuje błąd). Robiłem już tak zalecano w tym artykule:

http://www.my-mobile.com.pl/index.php/2011...-fi-w-nokii-c3/ (jest tam ciekawy obrazek screen z ustawieniami: http://www.my-mobile.com.pl/wp-content/upl...outer-dlink.png )

Tamte rozwiązanie też jest niedobre ponieważ działa, ale tylko do czasu. Później pada na amen. W dodatku za każdym razem jak jest nowa sesja tu muszę tam wchodzić w panel i aktywować ponownie te ustawienie (czy to z telefonu bezpośrednio, czy to z komputera jak mam zamiar oglądać YT w komórce zaraz). Po pewnym okresie YT w telefonie pada całkowicie, a jedynym rozwiązaniem jest całkowity restart routera + zabawy od początku z konfigurowaniem sieci WLAN + zabawy w telefonie [tak jak w powyższym linku]

Podejrzewam, że jest to jakiś minimalny błąd w ustawieniach konfiguracyjnych routera. Dodam jeszcze, że na innych sprzętach np: livebox od neostrady tp o innych osób działa wyśmienicie. U mnie niestety tylko ten kłopot występuje... Co ciekawe na smartfonach u mnie w domu nie ma tego problemu np: HTC WF Android.

Macie jakieś pomysły gdzie mam pozmieniać coś w ustawieniach dlink?? ;o)
by_ikar
Heh, ironia losu, nie dalej, przedwczoraj mój znajomy miał podobny problem z tym samym routerem. Tyle że on miał problem taki na laptopie. Szukałem mu jakiegoś rozwiązania, na elektrodzie wyczytałem że ten router jest wadliwy i sporo ludzi miało z nim problemy. Możesz całkowicie wyłączyć firewall, chodź nie wiem czy to ci pomoże bo mojemu znajomemu nie pomogło. A aktualizowałem mu softa, bo wcześniej miał jakiś łamany niemiecki i po aktualizacji niestety nadal to samo. Raz działa dobrze, a po jakimś czasie trzeba wszystko ustawiać na nowo i przywracać domyślne ustawienia, tak jak w twoim przypadku. Jeżeli to nie problem, pomyśl o zakupie nowego, teraz tp-link chodzą po 70 parę złociszy. Przynajmniej mój znajomy sobie kupił nowy, bo niestety nie wiedziałem czy jest możliwość naprawy tego d-linka..
phpmax
No szkoda, czyli nie macie pomysłu co by tu tym razem przestawić w ustawieniach routera?...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.