Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: VB.NET
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Chlebek
W Polsce jest pustynia dotycząca Visual Basic .Net Koncepcja firmy Microsoft trochę sie zmienila jeśli chodzi o to narzedzie a współpraca z php czy ktoś coś wie. Można by było zrobic nowy temat ( głównie dla początkujących ) O VB.NET bo informacji wszędzie brak a tu są inteligentni programiści winksmiley.jpg
byther
Cytat(Chlebek @ 2004-06-17 16:48:02)
W Polsce jest pustynia dotycząca Visual Basic .Net Koncepcja firmy Microsoft trochę sie zmienila jeśli chodzi o to narzedzie a współpraca z php [...]

zmieniła? A jakiś adres z informacjami?
Chlebek
No moze nie zmieniła ale została zmuszona choćby wsparciem dla XML dla Framework
PMadej
TO JEST FORUM O php ... nie będzie tu żadnych innych języków programowania angrysmiley.gif angrysmiley.gif angrysmiley.gif
Sh4dow
PMadej, tylko spokojnie smile.gif Moze autor przedstawi co ma wspolnego VB.NET z php. Jakie to polaczenie jest ?
spenalzo
Cytat(PMadej @ 2004-06-17 17:20:26)
TO JEST FORUM O php ... nie będzie tu żadnych innych języków programowania angrysmiley.gif angrysmiley.gif angrysmiley.gif

To co tu robi Javascript? winksmiley.jpg
PMadej
spenalzo ... powiem tylko tyle ... czepiasz się, może jeszcze zapytasz co tu robi html / xhtml / xml / css questionmark.gif
DeyV
ee - spokojnie. To hydepark - a jeśłi by się pojawiła szansa na to, ze VB pojawi się w innych przeglądarkach, albo ze bedzie można go zaprzyjaźnić z php, to ... ja jestem za.

Chłopaki - więcej luzu.
Chlebek
PMadej co wyżej
(Registered LINUX User: #357047)

Z czasem czytając posty na forum mozna zaobserwować że zaawansowani uzytkownicy Linuksa maja awersje do Windowsa tak jak dawniej Amigowcy( a może mi się tak wydaje ?)

Ja jestem za php ale życie mówi Windows.
Co mają wspólnego php i .NET Framework
-korzystają oba bazy biblioteki klas
-zawiera definicje i klasy bazowe
Ogólnie wg. mnie mozna stwierdzić że tak zwany cienki klient jest bardzo podobny do klas stosowanych w php

Dla laików też w vb.net korzysta sie z operatorów += -= *= /= &=
ten ostatni łaczy stringi podobieństwo do php :-)
Dla mnie dość zagadkowym jest MISL ma platformie NET
Ale już o XML i ADO>NET i OLEDB i ODBC przemilczę
sztosz
Cytat
TO JEST FORUM O php ... nie będzie tu żadnych innych języków programowania  angrysmiley.gif  angrysmiley.gif  angrysmiley.gif

W php nie zrobisz wszystkiego a nawet jesli to niektóre rzeczy łatwiej zrobić w czymś innym, więc IMHO na forum powinny tez być tematy o współprzacy php z innymi "rzeczami" po to aby programistom php ułatwić niektóre rzeczy.

No ale mogę się mylić...
scanner
http://www.vbasic.pl/ - nie ma takiej domeny zarejestrowanej.
Zapraszam do uruchomienie własnego serwera, wortalu forum itp.
sztosz
Jestem za i zróbmy to w php...
UPDATE

Sorry to było głupie withstupidsmiley.gif , ale jeżeli ktos by potrzebował kogoś do pomocy w stworzeniu czegos takiego to jestem za. Może nie znam sie na VB ale za murzyna (nie obrażając nikogo) mogę robić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.