Cytat(erix @ 14.07.2011, 13:32:22 )

No ok, a co z Windows Defenderem i Security Essentials?
Napisałem wyraźnie, że nie zapewni takie bezpieczeństwa jak oprogramowanie docelowo do tego stworzone, to jest dodatek jak dla mnie - dla newbie, który kupują komputer i ma działać

Sam nie korzystam z antywirusów (tak, da się) i nie bronię tu tych produktów, ale bez przesady - mam jakieś dziwne wrażenie, że się uparłeś na tego ikspeka i będziesz siódemkę mieszał z błotem totalnie nie zwracając uwagi na to, co faktycznie zaszło. Poczytaj, bo wychodzą braki w Twojej wiedzy.
Też nie używam antywirusów, firewalla mam sprzętowego (właściwie niejednego)
Co do upierania się na XP - wcale nie, pracuję na 7 od dłuższego czasu, jednak bronię XP bo jak zauważyłeś odniósł sukces przez tyle lat.

Ale nie na poziomie wirtualizacji systemu operacyjnego
Może i nie, ale działa tak samo do dupy jak w XP. Ze starszymi grami/programami miałem problemy czy to na XP czy na 7, aby odpalić w trybie zgodności. W 7 ostatnie próby kończyły się włączeniem, natychmiastowym zabiciem aplikacji i wysypaniem błędu.

IE6 też używasz?
Wyobraź sobie, że nie i nigdy nie używałem.

Co do grafiki, to zależy, ale zważ na to, że w podsystemie dźwiękowym zaszły naprawdę poważne zmiany.
Co mnie to obchodzi? Kupuję system za grube pieniądze i dźwięk czy grafika nie działa jak powinna? W dodatku w suppocie MS mogą mi powiedzieć najwyżej, że to wina sterowników - a ja akurat potrzebuje te, które wspierają X-Fi wirtualny, bo akurat gdy kupowałem kartę dźwiękową nie było jeszcze procesorów X-Fi lub były w ... drogie.

I najważniejsza kwestia - czy WXP aktualizuje sterowniki przez Windows Update?
Super, mogli na to wpaść bardzo dawno temu. Jestem ciekaw jak wygląda sprawa z niepodpisanymi sterownikami?