Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z exportem tabel
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
M@X
Witam.
Mam hosting na nazwa.pl. Dostęp do bazy mam przez zwykłego phpmyadmina.
Dzisiaj chciałem wyeksportować z bazy jedną tabele 491,8 KB (4200 rekordów) i ciągle po eksportowaniu pliku do .XLS nie exportuje mi w nim rekordów tylko jakiś błąd:

1. <b>Fatal error</b>: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried TO allocate 262144 bytes) IN <b>/usr/LOCAL/apache/www/htdocs/mysql.nazwa.pl/libraries/PHPExcel/PHPExcel/CachedObjectStorage/CacheBase.php</b> ON line <b>149</b><br />

albo przy innej większej tabeli taki błąd:
  1. <b>Fatal error</b>: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried TO allocate 40 bytes) IN <b>/usr/LOCAL/apache/www/htdocs/mysql.nazwa.pl/libraries/PHPExcel/PHPExcel/Cell.php</b> ON line <b>942</b><br />

Natomiast mniejsze tabele eksportuje bez problemów...
O co tu chodzi ? zgłosić to do nazwa.pl ? czy samemu można jakoś sobie poradzić ? (to zwykły serwer wirtualny)
BaN
Spróbuj zmniejszyć parametr 'Maksymalna długość utworzonego zapytania', nie wiem co tam masz, więc trudno napisać na ile. Ewentualnie możesz spróbować wyłączyć opcje 'Rozszerzone dodania'
M@X
Po wybraniu opcji "typ exportu do pliku .XLS" znika ta opcja o której piszesz.... nie można wtedy jej odznaczyć ani zmienić wielkości.
BaN
Rzeczywiście, nie sprawdzałem. W takim razie zrób eksport w formacie 'CSV', tam jest możliwość ustawiania ile wierszy ma wyeksportować, a później połącz je sobie lokalnie. Programy typu arkusz kalkulacyjny odczytują pliki w formacie csv
M@X
ok, można sobie poradzić poprzez generowanie do CSV... ale co to w ogóle za problem ? zgłosić go do nazwa.pl ? czy to jednak gdzieś można samemu skonfigurować ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.