Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uprzejmie proszę o ocenę kochambaltyk.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Janusz1200
Zrobiłem taki początek portalu:
http://kochambaltyk.pl

[zend, dojo]

Prosiłbym o słowo krytyki smile.gif
Damonsson
Kod masakra, grafika i typografia jeszcze gorzej. Nie ma co oceniać szczerze mówiąc.

49 pozdrowień do walidatora wink.gif

Chyba z 5 znaczników h1, z 20 h4.

Chciałem poczytać jakiś artykuł, to głowa mi latała wzdłuż monitora, szczęście, że nikt mnie nie widział ohmy.gif

Dalej się nie zagłębiałem wybacz.

Ogólna ocena 0/10
IceManSpy
Trochę zbyt nadziubdziane to wszystko. Nie ma ładu ani składu. Wygląda to tak, jakby X osób robiło X komponentów, a potem ktoś to złożył w całość.
Ten spis miast po lewej wrzuciłbym do stopki, bo to chyba służy tylko pozycjonowaniu - dzięki temu jak zniknie ten pasek na lewo i strona się rozciągnie, to powinno być duuużo lepiej.
Fifi209
Graficznie bardzo słabo, zobaczyłem z jedno ogłoszenie i dałem sobie spokój.
Janusz1200
A jakie macie monitory?
Fifi209
Na laptopie 17 cali

1440x900

w domu mam 19 ale jestem na wakacjach więc nie powiem ;p
buliq
Graficznie lepiej nie mówić ... nie da się przeglądać. Strona nie powinna być aż tak rozciągnięta (panoramiczny monitor).

Walidator też ma swoje do wtrącenia smile.gif Nie wiem jak ma się do tego walidator css tongue.gif

Chyba nie bardzo masz przyjazne linki: http://kochambaltyk.pl/account/information/account-benefits

Czcionki a właściwie ich rozmiary też nie dobrane. Na technologi biurowej jak i na oprogramowaniu biurowym uczono nas aby nie używać więcej jak 3 rozmiarów czcionki a najlepiej tylko 2 rozmiary. U ciebie naliczyłem koło 9? To rzuca się w oczy i zamiast podkreślić czy wskazać dane słowo odpycha od niego. Niewygodnie czyta się artykuły, kolory są źle dobrane.

To wszystko smile.gif
Damonsson
Również 1440x900 17" laptop i przeglądanie strony jest baaaardzo uciążliwe. A to jakieś 7% rynku.
IceManSpy
19" 1440x900, monitor do kompa.
Janusz1200
Poprawiłem liternictwo (mniej czcionek, jak pisał @buliq), a strona jest na 100% szerokości, zawsze mnie denerwowało to "marnowanie przestrzeni" przez stałe layouty....
@IceMan, zmartwiłeś mnie, bo pasek po lewej stronie jest nawigacyjny, można szybko znaleźć noclegi pogrupowane.... Przynajmniej taka była idea, słabo,że tego nie widać smile.gif Łoj, co to będzie ze zwykłymi userami!
IceManSpy
Cytat(Janusz1200 @ 5.08.2011, 17:04:36 ) *
@IceMan, zmartwiłeś mnie, bo pasek po lewej stronie jest nawigacyjny, można szybko znaleźć noclegi pogrupowane.... Przynajmniej taka była idea, słabo,że tego nie widać smile.gif Łoj, co to będzie ze zwykłymi userami!

To chociaż posortuj to w kolejności alfabetycznej. Bo teraz aby coś znaleźć to najlepsze jest CTRL + F smile.gif
Poza tym wywaliłbym na stronie głównej formularz "przeciągnij myszką i zaznacz zakres miejscowości". Dla mnie ta strona powinna zaczynać się na wysokości obrazka Bałtycki blog, czyli bez tych formularzy do szukania.

To są oczywiście tylko moje opinie - może Twoja wizja tego jest inna smile.gif W końcu każdy ma swoją smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.