Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP Ping , dodatek PEAR’s Net_Ping
Forum PHP.pl > Forum > PHP
maciejaszek
witam
poszukiwałem czegoś co pozwoliło by mi na pingowanie wskazanego hosta w sieci ze strony www.
wynalazłem coś takiego: http://www.codediesel.com/php/ping-a-server-using-php/
postąpiłem zgodnie z instrukcją. Poinstalowałem PEAR, przetestowałem i jest OK.
Jednakże gdy wywołam opisany na tej stronie kod PHP wyrzuca mi błędy w stylu"PEAR_Error Object ( [error_message_prefix] => [mode] => 1 [level] => 1024 [code]...."
co dziwne gdy wywołam plik z w/w kodem php z linii komend to dostaje prawidłową odpowiedź.

platforma to Windows 2008, php5.

wcześniej próbowałem coś rzeźbić z komendami wywołującymi zewnętrzne programy ale coś to nie szło, aż natrafiłem na powyższe i dalej klops.

pozdr.
maciek
vokiel
A rozwiązanie z manuala?
maciejaszek
tak pierwsze co probowałem tych komend, bo to raptem linijka kodu, ale bezskutecznie.
na stronie nie działało, ale jak wywołałem z linii komend to szło normalnie (jeszcze w nocy walczyłem)

po tym zacząłem się zastanawiać , że może coś w ustawieniach PHP nie blokuje tego na stronie.

EDIT: zainstalowałem na nowej maszynie PHP i wszystko działa, więc jest to coś w konfiguracji tej pierwszej.
czego szukać? moze jakaś opcja jest wyłączona?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.