Wczoraj skończyłem skrypt newsletter'a i probowalem wyslac pierwszy newsletter do ok. 300 użytkowników (zarejestrowanych i wyrazajacych zgode na otrzymywanie powiadomien o nowosciach oczywiscie)...
Niestety, ale wystapil problem z wysyłaniem wiadomosci do 3/4 z nich...
Serwery zwracaly nastepujace błędy:
Cytat
501 Failure 451 Message body contains naked LF characters
<<< 554 5.6.0 Message with invalid header rejected, id=07998-06 - Non-encoded 8-bit data (char B6 hex) in message header 'Subject'
<<< 554 5.6.0 Message with invalid header rejected, id=14815-48 - Non-encoded 8-bit data (char B6 hex) in message header 'Subject'
<<< 554 5.6.0 Message with invalid header rejected, id=07998-06 - Non-encoded 8-bit data (char B6 hex) in message header 'Subject'
<<< 554 5.6.0 Message with invalid header rejected, id=14815-48 - Non-encoded 8-bit data (char B6 hex) in message header 'Subject'
itp...
Nie wiem co jest przyczyną, gdyż do niektórych użytkowników newsletter doszedł poprawnie...
Skrypt wysyłający e-maile to:
<? $od = \"$adminmail\"; $nadawca = \"$sitename\"; $temat = \"Newsletter JeĽdzieckiego Centrum Informacyjnego\"; $naglowek = \"From:$nadawca<$od>n\"; $naglowek .= \"Reply-To: $odn\"; $naglowek .= \"X-Mailer: phpn\"; $naglowek .= \"X-Sender-IP: $REMOTE_ADDRn\"; $naglowek .= \"X-Priority: 6n\"; $naglowek .= \"Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2n\"; ?>
całość pracuje w pętli My-SQL'a, która wybiera z bazy adresy użytkowników...
Wydaje mi się, że problem może dotyczyć kodowania polskich znaczków, ale przecież dałem ISO-8859-2, więc już nic nie rozumię...
Proszę o pomoc...