Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wysyłaniem wiadomosci e-mail
Forum PHP.pl > Forum > PHP
xPatryk
Witam !

Wczoraj skończyłem skrypt newsletter'a i probowalem wyslac pierwszy newsletter do ok. 300 użytkowników (zarejestrowanych i wyrazajacych zgode na otrzymywanie powiadomien o nowosciach oczywiscie)...
Niestety, ale wystapil problem z wysyłaniem wiadomosci do 3/4 z nich...
Serwery zwracaly nastepujace błędy:

Cytat
501 Failure 451 Message body contains naked LF characters

<<< 554 5.6.0 Message with invalid header rejected, id=07998-06 - Non-encoded 8-bit data (char B6 hex) in message header 'Subject'

<<< 554 5.6.0 Message with invalid header rejected, id=14815-48 - Non-encoded 8-bit data (char B6 hex) in message header 'Subject'

itp...

Nie wiem co jest przyczyną, gdyż do niektórych użytkowników newsletter doszedł poprawnie...

Skrypt wysyłający e-maile to:

1. <?
  2. $od = &#092;"$adminmail\";
  3. $nadawca = &#092;"$sitename\";
  4. $temat = &#092;"Newsletter JeĽdzieckiego Centrum Informacyjnego\";
  5. $naglowek = &#092;"From:$nadawca<$od>n\";
  6. $naglowek .= &#092;"Reply-To: $odn\";
  7. $naglowek .= &#092;"X-Mailer: phpn\";
  8. $naglowek .= &#092;"X-Sender-IP: $REMOTE_ADDRn\";
  9. $naglowek .= &#092;"X-Priority: 6n\";
  10. $naglowek .= &#092;"Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2n\";
  11. mail($adres_uzytkownika,&#092;"$temat\",\"$tresc\",$naglowek);
  12. ?>

całość pracuje w pętli My-SQL'a, która wybiera z bazy adresy użytkowników...

Wydaje mi się, że problem może dotyczyć kodowania polskich znaczków, ale przecież dałem ISO-8859-2, więc już nic nie rozumię...

Proszę o pomoc...
kszychu
Linie to ja bym jednak zakańczał nie samym \n a \r\n. To Ci właśnie zwrócił komunikat.
Dabroz
Niekoniecznie. Prawdopodobnie przyczyną były polskie, niezakodowane znaki w temacie, prawda, xPatryk?
xPatryk
ups... możliwe sad.gif
ale poprawiłem tez \n na \r\n i teraz działa (mam nadzieje, że nie wróci odpowiedź o niedostarczeniu poczty...)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.