Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer MultiUserDungeon (MUD) w PHP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
LoPMX
Witam

Wlasnie rozpoczalem prace nad serwerem gry MUD na php 4. Conieco dostepne na telnet://lopmx.ath.cx:9090/. Poszukuje programistow w celu wymiany pomyslow, jak i dalszego rozbudowywania projektu.
Sh4dow
Moze dziwne pytanie, ale mozesz cos powiedziec o tym co to jest MUD ? Nie chodzi mi o szczegoly tylko ogolnie zalozenie tego. Z gory dzieki
LoPMX
MUD (Multi User Dungeon) to jest po prostu multiplayerowy tekstowy RPG taki jak np. Killer MUD (polski).
Seth
php Pro >> Hydepark
LoPMX
Czyzby?
scanner
Cytat(LoPMX @ 2004-07-04 22:19:55)
Czyzby?

Czyżby.
Szukasz pracownika (czyli praca oferowana).
Post nie spełnia wymagań pracy oferowanej (czyli leci na hydepark)
sztosz
Uwielbiam MUDy zwłaszcza Bat MUDa, na php i MySQL też się troche znam więc chetnie pomogę.

Tylko potrzebne jest więcej danaych, bo poprze telneta niestety nie mogę się połączyć.
GrayHat
offtopic.gif czy avantar LoPMX jest zgodny z regulaminem?? offtopic.gif
scanner
GrayHat: jakbyś pocztytał regulamin, to byś wiedział, ze jest.
kolejny post nabity, co?
LoPMX
sztosz: A co chcesz wiedziec?

Chce zrobic po prostu dobrego muda. Wiem, ze da rade w php to zrobic. Do tego latwosc edycji kodu no i predkosc jego klepania sprawia, ze mozna zrobic dobry serwer.

Cóz. Na poczatek trzebaby bylo napisac dobry latwo rozszerzalny serwer. Podstawy juz sa gotowe. Jedynie teraz komendy. Zastanawiam sie jakby to najlepiej zrobic. Czy moze oparte na eventsach wychwytujacych np. regexem co wklepuj jÓzer albo... albo cos innego biggrin.gif

Co do samej rozgrywki. Ostatnio wszedlem na swietnego muda opartego na ksiazce/filmie Dune Franka Herberta (tutaj). Jest ciekawy, zawiera rzeczy pozwalajace tworzyc wlasciwie rozgrywke przez samych graczy. Np. poluja na siebie itd. itp.
sztosz
W Czystym php bez innych komponentów nie zrobisz tego chyba że jakoś zaimplentujesz odświerzanie strony co kilka sekund z pominięciem ściągania wszystkiego co już jest na dysku z serwera.

Poza tym uważam że robienie Muda w php to tak jakby rąbanie drewna młotkiem kiedy obok leży kilka siekier, Da się ale po co?

Nie mniej jednak chętnie pomoge, zawsze to nowe doświadczenia.

Co do pytania co chcę wiedzieć to jestem przede wszystkim ciekaw projektu, na czym to jest/ma byc oparte php + Baza Danych (jaka?) + Java/Flash?questionmark.gif

Bo Do tego potrzeba naprawdę dobrego projektu!!!

Ale tak ze mną czy bez Życzę powodzenia
winksmiley.jpg
LoPMX
TAk jak wczesniej powiedzialem, nie bedzie to przez WWW a normalnie tak jak kazdy inny MUD - przez telnet
sztosz
Hmm...Teraz mam tylko jedno pytanie:

A co z wydajnościa?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.