Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapis pliku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
robal94
Hej!

Czy mógłbym was prosić o pomoc? Próbuje odebrać plik od użytkownika.
oto kod zapisu
  1. move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'],$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/informacje/'.$_FILES['plik']['name']);

a to błąd:
Warning: move_uploaded_file(/home/pamiec/public_html/informacje/bartender.swf) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in /home/pamiec/public_html/pwi/kup_inf_dnia4.php on line 111

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php5Pljw1' to '/home/pamiec/public_html/informacje/bartender.swf' in /home/pamiec/public_html/pwi/kup_inf_dnia4.php on line 111
Spawnm
Przecież pisze wyraźnie: failed to open stream: No such file or directory
robal94
Czyli nie został przesłany plik !?

szkoda że nikt nie chce pomóc. rzadko pobieram pliki na serwer, więc taki problem jest dla mnie trudne...
abort
Plik został przesłany. Nie został przeniesiony pomiędzy katalogami (na serwerze). Wytłuszczę:
Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php5Pljw1' to '/home/pamiec/public_html/informacje/bartender.swf' in /home/pamiec/public_html/pwi/kup_inf_dnia4.php on line 111

Tak z głupia zapytam:
czy masz na serwerze katalog "/home/pamiec/public_html/informacje"? Bo jak katalogu nie ma, to move-uploaded-file go nie utworzy...
robal94
Teraz zobaczyłem mój błąd... zapomniałem że działam na podkatalogu. Bo folder informacje zrobiłem, ale nie tam gdzie trzeba. DZIĘKI WIELKIE
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.