Witam,
Studiuję informatykę. Właśnie zabieram się za pisanie pracy inż. Zainteresował mnie temat/zagadnienie ogólne - Algorytmy sortowania równoległego. Uważam, że programowanie równoległe jest ciekawe i jednocześnie trudne - a więc to co lubie:-). Chciałbym stworzyć i rozwiązać jakiś problem w oparciu o php/java. Myślałem o sortowaniu dużych ilosci danych w bazach danych i/lub praca pod katem obliczenia złożoności - czy też stworzenia samej aplikacji i analizie wybranego algorytmu bądź też porównania algorytmów w ogóle równoległych (sortujących) z tymi działającymi sekwencyjnie - pod kątem złożoności.
Nie wiem czy nie błądzę, nie pakuje się w kanał. Nigdy nie programowałem równolegle, ale jestem ambitny. Lubię się uczyć. Szczególnie, że od długiego czasu rozwijam swoje umiejętności w php - doskonale się przy tym bawię:- )
Być może ktoś z Was wskaże mi jeszcze inny kierunek mojej pracy /przy założeniu ze pracuje w php na algorytmach równoległych sortujących/. Bardzo proszę o zweryfikowanie moich wątpliwości. Chcę pójść do promotora z konkretnym pomysłem. Zależy mi na Waszej opinii.
Pozdrawiam i z góry dziękuję :- )
Nie uzyslałem odpowiedzi na powyższy post: (
ok, w takim razie powiedzcie mi, czy programowanie równoległe, współbieżne jest w ogóle możliwe w php ??