Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z JS + PHP + MYSQL
Forum PHP.pl > Forum > PHP
DDK15
Witam, mam problem z wyświetleniem kodu embed z bazy danych. Mam panel którym dodaję jakiś tytuł do bazy oraz mam input na kod embed z javascriptem. Gdy go wysyłam do bazy, a potem mam wyświetlanie wyniku na stronie to ucina mi tagi javascriptu i zostaje to co było pomiędzy nimi.

Przykład: chce wysłać do bazy kod
Kod
<script type="text/javascript">var zippywww="www10";var zippyfile="52706145";var zippydown="000000";var zippyfront="ffffff";var zippyback="000000";var zippylight="ffffff";var zippywidth=680;var zippyauto=false;var zippyvol=80;var zippydwnbtn = 1;</script><script type="text/javascript" src="http://api.zippyshare.com/api/embed.js"></script>

A potem go wyświetlić na indexie za pomocą importu z bazy kodem :

1. <?php
  2. $polaczenie = mysql_connect('localhost', 'login', 'haslo') or die (mysql_error());
  3. $baza = mysql_select_db('baza', $polaczenie) or exit(mysql_error());
  4. $c = mysql_query("SELECT * FROM down ORDER BY id DESC", $polaczenie);
  5. while ($w=mysql_fetch_assoc($c)) {
  6. echo '<div id="newscont"><span class="tytul">'.$w['tytul'].'</span>
  7. <p>'.$w['tresc'].'</p></div>';
  8. }
  9. ?>

Formularz którym wysyłam kod do bazy:

1. <?php
  2. If ($_POST['submit']) {
  3. $tytul = htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags(trim($_POST["tytul"]))), ENT_QUOTES);
  4. $tresc = htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags(trim($_POST["tresc"]))), ENT_QUOTES);
  5.  
  6. $polaczenie = mysql_connect('localhost', 'login', 'haslo') or die (mysql_error());
  7. $baza = mysql_select_db(baza', $polaczenie) or exit(mysql_error());
  8.  
  9. $wynik = mysql_query("INSERT INTO down VALUES('', '$tytul', '$tresc')", $polaczenie);
  10. echo '<div id="succes">Dodano !</div>';
  11. }
  12. ?>

Na stronie zamiast kodu JS podanego powyżej pojawia mi się:
Kod
var zippywww="www51";var zippyfile="50028264";var zippydown="ffffff";var zippyfront="000000";var zippyback="ffffff";var zippylight="000000";var zippywidth=680;var zippyauto=false;var zippyvol=80;var zippydwnbtn = 1;

Dziękuję za pomoc.
fernet
strip_tags( $html, '<script>' );

albo

echo "<script type=\"text/javascript\">". $wynik . "</script><script type=\"text/javascript\" src=\"http://api.zippyshare.com/api/embed.js\"></script>";
DDK15
Niestety nie działa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.