Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czas działania skryptu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tomaszh
Mam pewien skrypt, który po uruchomieniu działa przez ok. 5-10 minut. Mój problem polega na tym, że serwer jest tak skonfigurowany że czas działania skryptu jest ograniczony do 1 minuty. Nie mam dostępu do plików konfiguracyjnych serwera. Czy jakiś sposób aby obejść ten problem?

Pozdrawiam
Dabroz
Ale i tak, funkcja ta zadziała tylko jeżeli wyłączony jest Safe Mode, a zresztą: było na forum...
Jojo
Obstawiam, że jeśli Twój skrypt wykonuje się tak długo, to coś nie działa tak jak powinno. Prawdopodobnie użyłeś złych algorytmów i da się go poprawić tak aby działał dużo szybciej.
Paul
To zalezy co ten skrypt robi... Jesli robi miniaturki z kilkudziesieciu 4-5 megapixelowych obrazkow to nic dziwnego winksmiley.jpg
tomaszh
Skrypt jest poprawny. Wysyła maile do określonej(dużej) liczby osób.
scanner
Zatem:
Poszukaj na forum.

były prezxentowane sposoby pozwalające na expresowe wysyłanie newsletterów.
deejay4net
Jeśli masz włączone safe mode, a chcesz koniecznie skrypt umieścić na takim serwie.. set_time_limit oczywiście odpada..
Ale możesz skorzystać z kombinacji paru funkcji microtime, round i prostego liczenia smile.gif
Pobierasz czas na starcie skryptu.. i np przy każdym obrocie liczysz ile pozostało do końca..
2 sekundy przed limitem wykonujesz @header("Location:skrypt.php?parametry=blabla");
Kolejne parametry dla tego skrypt.. jeśli działa na bazie to zrobisz to tak jak się robi stronicowanie smile.gif czyli kolejny LIMIT w bazie

Starałem się krótko.. na takim serwie i z cronem to chyba jedyne rozwiązanie
"Co do daty tematu to napisałem bo pomyślałem że ktoś może szukać rozwiązania.. Wiec teraz znajdzie je tutaj biggrin.gif "
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.