Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: News Asystent 1.5 - problem
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
zabb
Używam skryptu News Asystent 1.5 - System niusów jest dobry ale mozna by go ulepszyć. Niestety nie bardzo wiem jak się za to zabrać worriedsmiley.gif

Chodzi o taką kwestię. Ile ma być wyświetlanych niusów załatwiamy w pliku config godzie dla przykładu damy 5

Wówczas na stropnie mamy wyswietlone pięć ostatnich niusów. Resztą jest dostepna pod opcją wszystkie. I tu jest problem bo jak mamy np: niusów 50 to po kliknieciu na niej strona jest długa na kilometr smile.gif

Są sytemy które na dole oferują takie rozwiaznie [1] [2] [3] po kliknięciu na te cyferki wyswietlają się nie wszystkie lecz jakś porcja np: po pięć

Pytanie! Czy ktos bawił się w przeróbke tego skryptu, bo może szkoda mojego czasu.
A moze znacie ten skrypt i chcielibyście mi pomóc. Chodzi o rozwiązanie problemy z wyswietlaniem wszystkich niusów na raz.
Niestety strona autora nie działa sad.gif
Ive
hm... jeśli znasz podstawy php to powinieneś sobie sam z tym poradzić, a sposoby stronicowania możesz znaleźć za pomocą http://forum.php.pl/index.php?act=Search&f=10 i frazy 'stronicowanie'
Stolski
Witam, również prosiłbym o pomoc w ulepszeniu NA smile.gif chodzi właśnie o to stronicowanie, szukałem wielu skryptów, dodawałem zamieniałem linijki nic z tego, problem jest tu taki że dane trzeba pobierać z jednego pliku w ktorym są wszystkie newsy a nie z bazy tak jak wiele skryptów jest napisane, prosiłbym bardzo o pomoc gdyż bardzo zależy mi na tym stronicowaniu winksmiley.jpg pozdrawiam

może ktoś pomóc, znalazłem skrypt ale on pobiera dane z pliku, a w tym pliku jest dziwnie zapisany ten news, da rade jakos ten kod przekształcić ? biggrin.gif
Kod
<?php
define("ILOSC", 2); //Tutaj definiujemy po ile wyników ma sie wyświetlac na stronie (tu: 2)

$tablica = file("dane"); //wczytujemy przykładową bazę danych z plików tekstowych

$rozmiar = sizeof($tablica); //nie wymaga komentarza :)
$ile = ceil($rozmiar/ILOSC); //tutaj obliczamy ile będziemy mieli stron

if(!isset($_GET['start']) || $_GET['start'] < 1){$aktywny = 1; $start = 1;} //delikatne zabezpieczenie :)
else{$aktywny = $_GET['start']; $start = $_GET['start'];} //ustalanie w którym punkcie jesteśmy

for($i = 1; $i <= $ile; $i++) //tą pętlą wyświetlamy odnośniki na stronie
{
if($i == $aktywny){echo " <b>$i</b> ";}
else{echo " <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?start=".$i."\">".$i."</a> ";}
}

echo "<br />";

$end = $start*ILOSC; //tu ustalamy indeks w tablicy ostatniego wyświetlonego elementu...
$begin = $end - ILOSC; //...a tu pierwszego:)
for($i = $begin; $i < $end;$i++){echo $tablica[$i]."<br /><br />";} //no i wyświetlamy tablicę
?>

odświeżam i w dalszym ciągu proszę o pomoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.