Mam problem z zapamiętywaniem wartości w sesji. Mam formularz z 4 polami, w których wpisuję datę. Następnie robię zapytanie do bazy danych i wyświetlam rekordy w ilości 25 na stronę. Jeśli w/w. 4 pola są puste, to nie ma problemu. Jednak jeśli chociaż jedno z nich posiada jakąkolwiek wartość, to na drugiej podstronie i dalszych podstronach wyświetla się zapytanie, tak jakbym nie wprowadził żadnych danych do formularza.
Oto mój kod:
{ $data_rozp_od = '0000-01-01'; $_SESSION['data_rozp_od'] = $data_rozp_od; } else { $data_rozp_od = '0000-01-01'; $_SESSION['data_rozp_od'] = $_POST['data_rozp_od']; } { $data_rozp_do = '9999-12-31'; $_SESSION['data_rozp_do'] = $data_rozp_do; } else { $data_rozp_do = '9999-12-31'; $_SESSION['data_rozp_do'] = $_POST['data_rozp_do']; } { $data_zak_od = '0000-01-01'; $_SESSION['data_zak_od'] = $data_zak_od; } else { $_SESSION['data_zak_od'] = $_POST['data_zak_od']; } { $data_zak_do = '9999-12-31'; $_SESSION['data_zak_do'] = $data_zak_do; } else { $data_zak_do = '9999-12-31'; $_SESSION['data_zak_do'] = $_POST['data_zak_do']; }
oraz zapytanie do bazy danych
if ($strona <= 1) { $sql = 'SELECT * FROM `Daty_uczest`, `Uczestnicy`, `Miejscowosc`, `Ulice`, `Program` WHERE `ID_Ucz` = `Ucz_ID` AND `ID_Miejsc`= `Miejsce_ID` AND `Ulica_ID` = `ID_Ulica` AND `Program_ID` = `ID_Program` AND `Data_rozp` BETWEEN "'.$_SESSION['data_rozp_od'].'" AND "'.$_SESSION['data_rozp_do'].'" AND `Data_zakon` BETWEEN "'.$_SESSION['data_zak_od'].'" AND "'.$_SESSION['data_zak_do'].'" ORDER BY `Nazwisko` ASC LIMIT 0, 25'; } else { $sql = 'SELECT * FROM `Daty_uczest`, `Uczestnicy`, `Miejscowosc`, `Ulice`, `Program` WHERE `ID_Ucz` = `Ucz_ID` AND `ID_Miejsc`= `Miejsce_ID` AND `Ulica_ID` = `ID_Ulica` AND `Program_ID` = `ID_Program` AND `Data_rozp` BETWEEN "'.$_SESSION['data_rozp_od'].'" AND "'.$_SESSION['data_rozp_do'].'" AND `Data_zakon` BETWEEN "'.$_SESSION['data_zak_od'].'" AND "'.$_SESSION['data_zak_do'].'" ORDER BY `Nazwisko` ASC LIMIT '. (($strona - 1) * 25).', 25'; }
Mam nadzieję, że ktoś ma pomysł, jak to przerobić, aby działało tak, jak powinno.
P.S. Dzięki za szybkie zamknięcie poprzedniego tematu. Nawet nie zdążyłem wyedytować.