Witam,
jestem z firmy Fido Intelligence mieszczącej się w gdańskim parku naukowo technologicznym. Od niedawna działamy głównie w dolinie krzemowej w Kalifornii, ale prawie cały team 30 osób siedzi w gdańsku. Głównie zajmujemy się przetwarzaniem języka naturalnego, czyli pisaniem systemów "rozumiejących" co zostało napisane lub wypowiedziane. Robiliśmy różne ciekawe systemy, np. automatycznie odpowiadanie na emaile, systemy elearningowe, aplikacje podobne do Siri, analiza chattów dla dzieci, żeby je bronić przed atakami seksualnymi i wiele innych.
W styczniu, lutym wystawiamy nowe API do naszego systemu i potrzebuję osoby, która się tym zajmie. Głównie od strony administracyjnej, żeby to wszystko działało i przyjmowało po kilka milionów zapytań dziennie i nawet nie kaszlnęło:) planuję korzystać z chmury Amazona, ale jak ktoś ma lepszy pomysł to zapraszam do dyskusji.
Nie będę się za bardzo rozpisywał o wymaganiach itd. Potrzebuję osoby mega kompetentnej, kumatej, która chciałaby wziąć udział w zmianie świata zamiast być trybikiem w korporacji:)
Nie mogę za dużo zdradzić o samym systemie, ale mogę powiedzieć, że między innymi Stanford będzie z niego korzystał i kilka dużych firm w dolinie krzemowej. Oczywiście elastyczne godziny, wolne na święta, fajni ludzie itd. California style:)
Jeżeli ktoś jest zainteresowany dalszą rozmową proszę o kontakt tkrupa@fidointelligence.pl
Pozdrawiam