Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Łódź] Drobne zlecenie - rozbudowa strony HTML na CakePHP
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
piotrek@mente.pl
Witam
Poszukuję freelancera, który zaprogramuje kilka prostych operacji na istniejącej stronie internetowej.
Strona w HTML jest, projekt grafiki jest - dodatkowo mam gotowy bardzo dokładny opis funkcji- żeby nie było niejasności.

Modyfikacje to dodanie logowania, rerejestracji konta, mini sklepik - dwa produkty, płatność online.

Sprawa na 2-3 dni dla sprawnego kodera. Zależy mi na CakePHP ze względu na perspektywy dalszej rozbudowy. Własne frameworki odpadają.

Prace wyceniam na około 500 zł.

Proszę o kontakt mailowy na prawdę poważne osoby, gdyż od amarotszczyzny już mi ręce opadają!

Pozdrawiam

Cysiaczek
Nie ten dział, przenoszę.

btw. tak prywatnie.
Cytat
Prace wyceniam na około 500 zł.

Proszę o kontakt mailowy na prawdę poważne osoby, gdyż od amarotszczyzny już mi ręce opadają!

[ ] Szybko
[ ] Tanio
[ ] Dobrze

Wybierz dwa smile.gif
piotrek@mente.pl
Dzięki za przerzucenie..

No niestety, ale przerobiłem już ponad 5 osób przy tym mini projekcie i jest po prostu DRAMAT

Szkoły i rodziny wypuszczają w świat ludzi totalnie niepoważnych, nie gotowych do jakiejkolwiek współpracy biznesowej
Powinni iść kopać rowy a nie udawać "informatyków"

Wracając do tematu - oddam każde pieniądze za porządnego freelancera smile.gif
Ilware
trochę już siedzę w tym temacie, i wiem doskonale że => dodanie logowania, rerejestracji konta, mini sklepik, płatność online =>to nie jest 2-3 dni roboty, no chyba że liczymy 2-3 po 24h, no to może.

Poza tym nikt nie lubi wczytywać się w cudzy kod, poprawiać po kimś błędów. Nie wspominając o tym że z własnego doświadczenia wiem że jak ktoś mówi "mało pracy", to kończy się to na 2 miesiącach poprawek i przerabiania.

p.s.
Sprawny koder za 500 zł 2-3 dni.... hmm ciekawa propozycja.
phpion
Cytat(piotrek@mente.pl @ 24.01.2012, 11:32:28 ) *
No niestety, ale przerobiłem już ponad 5 osób przy tym mini projekcie i jest po prostu DRAMAT

Jeśli oferowałeś stawkę podobną jak zaprezentowana w tym temacie to nie dziw się, że zgłosili się tacy, a nie inni programiści.

Szkoły i rodziny wypuszczają w świat ludzi totalnie niepoważnych, nie gotowych do jakiejkolwiek współpracy biznesowej

Masz rację. Powyższe stwierdzenie może również niestety tyczyć się i Twojej osoby (oferty).

Wracając do tematu - oddam każde pieniądze za porządnego freelancera

Porządny freelancer bierze minimum 50 zł za godzinę (netto). Odnosząc to do proponowanej przez Ciebie kwoty wychodzi 10h pracy.
piotrek@mente.pl
10h wystarczy dobremu progamiście PHP żeby zrobić to o czym piszę.

Mówimy o funkcjonalnościach podstawowych - gotowych w każdym frameworku.

Ile czasu potrzeba na zrobienie logowania użykownika - 15 minut ?!
Rejestracja nowego konta ? drugie tyle

Tak jak napisałem - w moim zleceniu nie ma żadnej wielkie filozofii.
Wręczam kompletną rozpiskę wszystkich funkcji, jak i gotowe psd z layoutem, który praktycznie jest białym tłem.

DOBRY programista siada i robi to w kilka godzin.
NIBY programista kupuje za zaliczkę cztery mocne i potem pyta znajomych z naszej klasy czy ktoś robił kiedyś logowanie użytkownika na stronie

Mówiąc o niepoważnych osobach, mam na myśli tych, którzy np. nazywaja się 'programistami' a potem się okazuje, że 'programują' jedynie w joomli albo wordpress
Bądź takich, którzy po otrzymaniu zaliczki nie odbierają telefonów, wymyślają serię nieszczęść typu brak internetu lub awarię serwera.

Dyskusja myślę do niczego nie doprowadzi. Oczywiście zgadzam się, że 500 zł za 3 dni pracy programisty to nie jest dużo - jednak w tym przypadku wiem dokładnie na czym polega zleceni i uważam, że jest to kwota adekwatna.

skowron-line
Cytat(piotrek@mente.pl @ 24.01.2012, 15:07:49 ) *
Ile czasu potrzeba na zrobienie logowania użykownika - 15 minut ?!
Rejestracja nowego konta ? drugie tyle

zapomniałeś dodać integracja z istniejącym kodem co zazwyczaj zabiera najwięcej czasu

Edit:
http://wyborcza.biz/finanse/1,105684,89809..._wyliczymy.html to była oferta smile.gif
solr
Kolego, pozwól że parę rzeczy Ci wyjaśnię.
1) Im krótsze zlecenie tym większa stawka godzinowa.
2) Założę się, że w twojej estymacji nie ma miejsca na przeczytanie i uzupełnianie specyfikacji praz wdrożenie się w istniejący kod,
3) Zawsze mnie to interesowało, Kim ty jesteś, aby oceniać ile czasu potrzebne jest na zrobienie tego, by mówić profesjonalistą ile czasu im to zajmie? Jeżeli umiesz takie zlecenie wyestymować z taką dokładnością, to znaczy, że umiesz to zrobić na poziomie takim jak zrobił by to profesjonalista. Czyli zamiast pisać tego posta, mogłeś w międzyczasie logowanie zaimplementować biggrin.gif
4) Z drugiej strony 30 min. na rejestrację i logowanie? Chyba nie masz o tym większego pojęcia...
5) I ostatnie. Dobry programista - freelancer, taką drobnicą raczej nie będzie zainteresowany. A już na pewno nie za 50 PLN za godzinę.

Powodzenia w szukaniu profesjonalistów. Polecam zlecenia.przez.net
404
Cytat(solr @ 24.01.2012, 16:45:46 ) *
(...)
3) Zawsze mnie to interesowało, Kim ty jesteś, aby oceniać ile czasu potrzebne jest na zrobienie tego, by mówić profesjonalistą ile czasu im to zajmie? Jeżeli umiesz takie zlecenie wyestymować z taką dokładnością, to znaczy, że umiesz to zrobić na poziomie takim jak zrobił by to profesjonalista. Czyli zamiast pisać tego posta, mogłeś w międzyczasie logowanie zaimplementować biggrin.gif
4) Z drugiej strony 30 min. na rejestrację i logowanie? Chyba nie masz o tym większego pojęcia...
5) I ostatnie. Dobry programista - freelancer, taką drobnicą raczej nie będzie zainteresowany. A już na pewno nie za 50 PLN za godzinę.
(...)

Z ust mi to wyjąłeś smile.gif
Ilware
Cytat(404 @ 24.01.2012, 16:49:27 ) *
Z drugiej strony 30 min. na rejestrację i logowanie? Chyba nie masz o tym większego pojęcia...

Jakiś skrajnie zły, i nie zabezpieczony pomieszany php z html i bez walidacji by się dało biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.