Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SMS Kod Dostępu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
nowyzawodnik
Witam chciałbym zrobić płatność sms , żęby osoba miała dostęp do strony musi wysłać sms i w tedy skrypt przekieruje ja na daną stronę.

Ma ktoś taki skrypt?

dodam ze uzywam cashbill.pl
modern-web
To cashbill powinien udostępniać API do tego właśnie celu - zapytaj biuro obsługi klienta albo skorzystaj z innego systemu płatności;
Odradzam dotpay; polecam payu. Z resztą styczności (jeszcze) nie miałem... smile.gif
camikazee
Każdy dostawca udostępnia dokumentacje oraz przykładowe skrypty. Integracja z dotpayem jest banalna i do tego masz wiele tutoriali w necie.
marins
Dotpay ma banalną obsługę i gotowe skrypty API.
Wpisanie kodu jest po Twojej stronie, łączysz sie z DOTPAY API i weryfikujesz kod.

nie polecam przelewy24.pl - bardzo dziurawy system i awaryjny.

modern-web
A o dotpay krąży dobra opinia!? Nie rozśmieszaj mnie! Pobrałem od nich skrypty - 90% nadawała się do wywalenia i napisania tego od nowa - oczywiście na podstawie wcześniejszych danych.
Nie dość, że kod był prostacki to jeszcze dziurawy (cookies), wolny (dało się go przyspieszyć o 0.5s) i podejrzewam, że pisany w notatniku `na odwal`.
Żaden szanujący siebie i swoją pracę programista nie zostawi tego w takiej postaci jaką otrzymuje bezpośrednio od dotpay - takie jest moje zdanie.

Za to platnosci.pl (aktualnie PayU)... cud, miód i malina wink.gif
camikazee
Według mnie to właśnie dobrze, że sa proste. Nawet mało doświadczeni programiści mogą zrozumieć ich działanie i zasadę działania. Zgadzam się z tym, że są dziurawe, ale strzelam, że właśnie dlatego większość osób pisze własne skrypty na osbługę płatności. API udostępnia wiele sposobów na zabezpieczenie całego procesu transferu pieniędzy. Dzięki funkcji testowania, można dokładnie przetestować aplikację, tak by całość działała prawidłowo i bezpiecznie.
modern-web
Bingo! Ale z tego co tutaj widzę kolega (autor tematu) nie ma specjalnego doświadczenia w PHP (bo szuka gotowca zamiast główkować) bo temat ten przewalał się już przynajmniej kilka razy smile.gif.
W związku z tym polecam firmę, która jest optymalna dla takiego obywatela - wszystko na poziomie przyzwoitym smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.