Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Zmiana ID na Class
Forum PHP.pl > Forum > PHP
klinku
Witam szanowne grono ;-)

Jestem raczkującym stworzycielem stron WWW. Bardzo mi się spodobało z przyjemnością się rozwijam w tej dziedzinie. Stworzyłem nawet jedną stronę tylko nastał pewien problem :
Robiąc stronę wyszedłem z błędnego założenie że id można używać wielokrotnie. Teraz wiem że to był bład więc czym prędzej sięgnąłem do google by dowiedzieć się co z tym zrobić.
Dowiedziałem się że do tego co chciałem uczynić (czyli kilka divów pod 1 wzór) służą classy.
Tak więc napisałem :

1. <div id="bottom">
  2. <div class=".stopka"><b>PPHU DREW-DOM</b><p></p>Jamborek 7<p></p>94-425 Zelów </div>
  3. <div class=".stopka"><b>godziny otwarcia:</b><p></p>od poniedziałku do piątku : 7:00-17:00<p></p>Sobota : 7:00-14:00<p></p>Niedziela : 11:00-14:00</div>
  4. <div class=".stopka"><b>Kontakt telefoniczny:</b><p></p>999-999-999 | 666-666-666</div>
  5. <div class=".stopka"><b>e-mail:</b><p></p><a href="mailto:adres e-mail">bok@drewdom.com | bok@drewdom.com</a></div>
  6. </div>
  7.  
  8.  
  9. </div>

Oraz CSS:

.stopka{
padding-top:3px;
float:left;
width:265,25px;
height:41px;
font-size:12px;
margin-left:70px;
color: #650000;}

I... nie działa... Tzn nie daje w ogóle stylu.

Czy ktoś bardziej doświadczony (o takiego pewnie nie trudno), mogłby mi opisać co robię źlę? naprowadzić lekko? później pewnie już mi jakoś pójdzie.

Z góry dziękuje
wookieb
Żygać mi się chce jak widzę takie braki wiedzy.
Z racji tego, że szanuję Swój i Użytkowników żołądek odsyłam Cię do kursu CSS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.