Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Licencja skrypt
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Majkelo23
Cześć! wink.gif

Muszę dorzucić do swojego skryptu coś w rodzaju licencji na X dni. I właśnie nie bardzo wiem jak, bo co mi z jakiegoś warunku, który każdy może wyrzucić z pliku. Chodzi mi o to, że jeśli licencja wygaśnie to po prostu będzie wypluwało echo "licencja wygasła" i amen - nic poza tym. Macie może jakieś propozycje?

Pozdr.
crocodillo
Cokolwiek napiszesz można wyrzucić z pliku. Jedyne co możesz zrobić to napisać ten skrypt tak skomplikowanie, że niedoświadczone osoby sobie nie poradzą.

Ew. umieszczasz część skryptu na swoim serwerze (oczywiście w miarę możliwości, ale takie rozwiązanie nie jest optymalne)
Majkelo23
Cytat(crocodillo @ 24.03.2012, 21:32:13 ) *
Ew. umieszczasz część skryptu na swoim serwerze (oczywiście w miarę możliwości, ale takie rozwiązanie nie jest optymalne)

Właśnie o tym myślałem, ale...Lepiej porozrzucać ten kod po kilku plikach i mieć nadzieję, że nikt tego nie rozpracuje. Dzieki.
solr
Jeżeli aplikacja jest na serwerze klienta, to nie ma szans, żeby to zabezpieczyć. Pamiętam sytuację sprzed kilku lat jak miałem zlecenie na usunięcie zabezpieczenia tego właśnie typu z jakiegoś tam płatnego CMS. To było 15 minut roboty, ale w miejscu gdzie było to zabezpieczenie autor dopisał coś takiego (w wolnym tłumaczeniu): "Również jestem programistą PHP. Szanujmy się. Proszę nie kradnij mojej pracy."... i ostatecznie tego nie zrobiłem. Tak więc, różne są metody ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.