Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz + punktacja
Forum PHP.pl > Forum > PHP
winiar789
Witam,

Mam prosty formularz z selectami, gdzie jest pytanie i odpowiedz tak lub nie, jeżeli ktoś wybierze kliknie zapisz ta odpowiedz zapisuje sie w bazie poczym adnim może odczytać odpowiedź... Moje pytanie jest następujące jak mogę dodać do tego tak lub nie punktacje tzn ktos wybiera tak dostaje 10 jeżeli nie 0 następnie zapis do bazy aby admin widział sumę punktów za dany wypełniony formularz .... Z góry bardzo dziękuje za pomoc...

kwiatek5
Kiedy ludziska zaczniecie pisać po polsku, stawiać jakieś przecinki itp? Chuujowo się to czyta!!!
winiar789
Przepraszam ale chce opisać tak aby było to zrozumiałe jednak polonista ze mnie marny smile.gif

Postaram się jeszcze raz..

Mam formularz a w nim pytania, odpowiedźi dokonujemy za pomocą selectów obrazująć

Czy Marysia miała spodnie:

<select name="pytanie1">
<option> </option>
<option>Tak</option>
<option>Nie</option>
<select>

Jeżeli ktoś wybierze tak lub nie i potem klikne button (zapisz)
wpada mi ta opowiedź do bazy danych potam admin może sobie ją odczytać..

Do czego doąże do tego pola select chciałbym dopisać tzw punktacje tzn...
jak ktoś wybierze Tak wpada mu 10 punktów jeżeli Nie to 0...

Chodzi mi oto jak dopisać do selecta jesze wartość liczbową do pytania i puścić POSTEM do bazy bo wyciągając z bazy mógłbym już sobie te liczby dodwać wyliczać procent najważniejszy jest zapis z poziomu pytania wraz z liczbą..

Mam nadzieje że już lepiej to opisałem smile.gif
kamil_lk
  1. if(isset($_POST['ok'])) echo $_POST['pytanie1'];

1. <select name="pytanie1">
  2. <option value="10">Tak</option>
  3. <option value="0">Nie</option>
  4. <input type="submit" name="ok" value="ok" />
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.