w linijce while jest jakis blad mi wychodzi, pokaze do czego mi to potrzebne
$ask="select * from pojazdy where id_pojazdu=".$news['id'];
$w=mysqli_query($dbc, $ask);
$row=mysqli_fetch_array($w);
chce zrobic takie dynamiczne menu mam pudelko a w nim jakby newsy ktore pokazuja ostatnie 5 aut dodanych do bazy, ma to wygladac cos w stylu jak newsy na wp.pl alebez js tylko na php , chce tak ze jak klikne w link o nazwie 1 to wyskoczy mi w tym pudelku ostatnie auto z bazy jego zdjecie model marka i cena gdy klikne na link o nazwie 2 przed ostatni i tak do 5 ostatnich aut ale zeby to wyszlo potrzebuje ich id. Gdy klikamy na 1 link z 1 wysylamy zmienna o nazwie 'id' tam bedzie wartosc 1 metoda GET . Potem jak widac wstawimy to do zmiennej $news['id'] skoro w id bylo 1 to bedzie to wygladac $news[1] jak klikniemy w 2 link to bedzie $news[2] itak dalej , tylko w $news[1] $news[2] $news[3] musza byc wpisane ostatnie id z bazy po to. czyli
$qwerty="select id_pojazdu from pojazdy order by id_pojazdu desc limit 1" ;
$ro=mysqli_query($dbc, $qwerty);
($news=mysqli_fetch_array($ro));
gdy robilem wyszukiwanie aut np powiedzmy same bmw to mialem tabele 10 bmw wynikowa a $row[] sluzylo mi do tego czy chce pokazac wszystkie paremetry tych aut bo np cene nie chcialem a chcialem tylko marke i model na stronie $row poruszalem sie po kolumnach tak jakby , na tym przykladzie to chodzilo by mi o to ze jak mam 10 rekordow o beemkach to np chce tylko 4 i 8 rekord czyli 4 i 8 beemke a reszty nie codzilo mi o to zeby poruszac sie tak jak po kolumnach czyli jak mam 10 wierszy o beemkach to np biore echo $wiersz[4] echo $wiersz[8] to pokaze tylko 4 i 8 wiersz z tabeli
albo np wiersz[4] kolumna[2] i wtedy przypuszczalnie w tej tabeli mam model 4 beemki z tabeli wynikowej i tyl , zrozumiale juz?