A więc tak, napisałem skrypt/kod który miałby dodawać użytkownika do statystyk. Dane pobierane są ze zmiennej, a następnie po kliknięciu przycisku dodaj zapisywane są do bazy danych, bądź nie jeśli któryś z warunków nie zostanie spełniony.
Niestety wyskakuje mi błąd (poza tym błędem wszystko jest tak jak powinno czyli kierowca dodaje się do bazy danych)
Notice: Undefined index: send in /home/nfswinfo/public_html/nowa/add.php on line 5
Strona add.php :
<?php require 'config.php'; // Plik konfiguracyjny i połączenie z bazą danych if ($_POST['send'] == 1) { // Zabezpieczenie danych z formularza przed kodem HTML i ewentualnymi atakami SQL Injection /** * Sprawdź czy nick już istnieje w bazie danych */ $existsnick = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM drivers WHERE nick='$nick' LIMIT 1")); $errors = ''; // Zmienna przechowująca listę błędów które wystąpiły // Sprawdź, czy nie wystąpiły błędy if ($existsnick[0] >= 1) $errors .= '- Ten kierowca jest już zapisany w statystykach.<br />'; /** * Jeśli wystąpiły jakieś błędy, to je pokaż */ if ($errors != '') { } /** * Jeśli nie ma żadnych błędów - kontynuuj rejestrację */ else { // Zapisz dane do bazy mysql_query("INSERT INTO drivers (nick) VALUES('$nick') ;") or die ('<p class="error">Wystąpił błąd w zapytaniu i nie udało się dodać kierowcy do statystyk.</p>'); } } ?> <form method="post" action=""> <input type="hidden" name="send" value="1" /> <input type="submit" value="Dodaj" /> </form>
Mógłby mi ktoś pomóc przerobić lub samemu coś zmienić aby tego błędu nie było?
Z góry dziękuję