Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zamiana znaków typu &#39 ; oraz   na unicode czyli '
Forum PHP.pl > Forum > PHP
1q2w3e4r
Witam. Jak zamienić wszystkie inne znaki typu
Kod
' oraz  
na unicode czyli ' ?
strife
htmlspecialchars_decode
1q2w3e4r
Poskładałem to co znalazłem w sieci i wygląda to tak:
  1. $name = htmlspecialchars_decode(preg_replace_callback("/(&#[0-9]+;)/", function($m) { return mb_convert_encoding($m[1], "UTF-8", "HTML-ENTITIES"); }, '<'.trim($matches[1])), ENT_NOQUOTES);

htmlspecialchars_decode() zamienia tylko znaki typu &lt ; dlatego trzeba było użyć jeszcze innego kodu do &#39 ;
strife
Czyli rozumiem, że rozwiązałeś problem?

Tak na marginesie to mam nadzieję, że to jest tylko pewien przykład, którego jeszcze nie przerobiłeś ponieważ kod trzymany w jednej linijce jest nieczytelny i trudny w analizowaniu. A jak przyjdzie Ci kiedyś w przyszłości coś tutaj dołożyć to możesz mieć pewne problemy.

Pzdr.
Sinevar
Napisałem sobie taki skrypt,

1. <?php
  2.  
  3. header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
  4. $htmlTable = get_html_translation_table(HTML_SPECIALCHARS, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
  5.  
  6. foreach($htmlTable as $key => $value)
  7. {
  8. echo htmlspecialchars_decode($value, ENT_QUOTES) . '<br/>';?
  9. echo htmlspecialchars($key, ENT_QUOTES, 'UTF-8') . '<br/>';
  10. }
  11.  
  12. $htmlTable = get_html_translation_table(HTML_ENTITIES, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
  13.  
  14. foreach($htmlTable as $key => $value)
  15. {
  16. echo htmlspecialchars_decode($value, ENT_QUOTES) . '<br/>';
  17. echo htmlspecialchars($key, ENT_QUOTES, 'UTF-8') . '<br/>';
  18. }

na podstawie którego wynika, że tablica HTML_ENTITIES zawiera w sobie te HTML_SPECIALCHARS, a z flagą ENT_QUOTES operuje także na apostrofie. Według mnie to htmlspecialchars_decode radzi sobie bez problemu z &nbsp; i &#39 ; Co sądzicie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.