:
<?php class Strona { // atrybuty klasy Strona narazie nie ma to znaczenia var $nazwastrony = \"Jakiś Tytuł\"; //przykladowy atrybut /* operacje klasy Strona to tez narazie nie ma znaczenia daje tylko aby mozna bylo sie zorientowac jak mniej wiecej zbudowana jest klasa */ function WyswietlNaglowek() { } } ?>
No to chyba zrozumiale

<?php require(\"funkcjedb.php\"); lacz_db(); pobierz_config_dla_klasy() // odbywa się to za pomocą $wiersz = mysql_fetch_object($zapytanie); class Strona { // atrybuty klasy Strona narazie nie ma to znaczenia var $nazwastrony = \"Jakiś Tytuł\"; //przykladowy atrybut /* operacje klasy Strona to tez narazie nie ma znaczenia daje tylko aby mozna bylo sie zorientowac jak mniej wiecej zbudowana jest klasa */ function WyswietlNaglowek() { } } ?>
W tabeli oczywiscie pole nazywa sie nazwastrony. Wartosc jest 'Jakiś Tytuł', chcialbym teraz aby umiescić je w klasie, co zrobić zamiast
Kod
var $nazwastrony = "Jakiś Tytuł";
i
Kod
echo "<title> $this->nazwastrony </title>\n";
Jak wywołać tą wartość wewnątrz tej klasy, co nie robie wyświetla mi 'Parse error'
nie mam pojęcia jak to przekazać.....$this->nazwastrony tam miesci sie moja wartos ale nie mam do niej dostępu, POMOZCIE