$sql = "SELECT player_id FROM player_skills WHERE skillid = $nr"; if($act_page <= $pages && $act_page >= 0){ echo " <p style='font-weight:bold; font-size:20px; text-align:center;'>".$page_name."</p> <p style='margin-top:-10px; text-align:center;'> ( "; for($s=1;$s<=$pages;$s++){ if($act_page == $s){ } else { } } echo ') </p> <table rules="all" width="250px"> <tr> <td style="text-align:center; font-weight:bold;">#</td><td style="text-align:center; font-weight:bold;">Nick</td><td style="text-align:center; font-weight:bold;">Level</td> </tr>'; $sql = "SELECT player_id, value FROM player_skills WHERE skillid = $nr ORDER BY value DESC"; $i = 1; $id = $wyn['player_id']; $skill = $wyn['value']; $sql2 = "SELECT name FROM players WHERE id = $id"; $nick = $wyn2['name']; $d = $i+(($act_page-1)*30); $color = ($i % 2) ? '#9f9f6b' : '#E3C99B'; echo ' <tr> <td style="color:black;background-color:'.$color.';">'.$d.'.</td><td style="color:black;background-color:'.$color.';"><a style="color:#556B2F;" href="index.php?body=search&char='.$nick.'">'.$nick.'</a></td><td style="color:black;background-color:'.$color.';">'.$skill.'</td> </tr> '; $i++; } }
Problem:
Złe generowanie Nicków oraz Leveli na kolejnych page (2, 3, 4....)
Opis:
Mam sobie stronę z pewnymi danymi. Mając kilkanaście tysięcy rekordów w bazie, nie mogłem wszystkich wyświetlić na jednej stronie. Więc dodałem '&page=...'.
Jeżeli chodzi o pozycję, to działa ona poprawnie... Czyli ID, oznaczone jako "#". Cyfry normalnie przechodzą mi na drugą page, czyli na jednej mam od 1-10, na drugiej 11-20 itd.
Problem pojawią się przy nickach i levelach. A mianowicie Nicki i Levele powtarzają mi się na każdej page... Czyli mam 1 stronę, to mam pozycję 1-Warmix-5. Gdy przejdę do drugiej strony id normalnie się zmieni, ale nick i level już nie. Wynik: 11-Warmix-5.
Już głowię się troszeczkę nad tym i nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić, tak więc proszę o pomoc, albo chociaż wskazówki, bo sam nic już nie wymyślę...