mam drugi ważny problem dziś
mam skrypt do pobierania pliku przez header żeby ukryć adres przed użytkownikiem i pobiera normalnie jest pokazany rozmiar pliku i pobiera go w całości ale po pobraniu jak chcę plik wypakować to wywala że archiwum uszkodzone co jest nie tak

skrypt
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <?php function dl_file($file){ //First, see if the file exists //Gather relevent info about file //This will set the Content-Type to the appropriate setting for the file switch( $file_extension ) { case "pdf": $ctype="application/pdf"; break; case "exe": $ctype="application/octet-stream"; break; case "zip": $ctype="application/zip"; break; case "x-rar": $ctype="application/x-rar"; break; case "doc": $ctype="application/msword"; break; case "xls": $ctype="application/vnd.ms-excel"; break; case "ppt": $ctype="application/vnd.ms-powerpoint"; break; case "gif": $ctype="image/gif"; break; case "png": $ctype="image/png"; break; case "jpeg": case "jpg": $ctype="image/jpg"; break; case "mp3": $ctype="audio/mpeg"; break; case "wav": $ctype="audio/x-wav"; break; case "mpeg": case "mpg": case "mpe": $ctype="video/mpeg"; break; case "mov": $ctype="video/quicktime"; break; case "avi": $ctype="video/x-msvideo"; break; //The following are for extensions that shouldn't be downloaded (sensitive stuff, like php files) case "php": case "htm": case "html": default: $ctype="application/force-download"; } //Begin writing headers //Use the switch-generated Content-Type //Force the download $header="Content-Disposition: attachment; filename=".$filename.";"; exit; } $file = 'pliczek.rar'; ?>