Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Generowanie zdjęć przez Facebooka?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Lorum3
Witam,

wykańczam pewien serwis i napotkałem pewien problem. Generalnie mam jeden główny obrazek który zamierzam udostępnić oraz kilka mniejszych.

Problem polega na tym, iż Facebook, a dokładniej przycisk Udostępnij, generuje mi wszystkie dostępne obrazki na stronie, a mnie interesuje tylko ten jeden, największy.

Może ktoś z was spotkał się już z takim problemem?

Pozdrawiam,
Lorum3
lobopol
W head strony umieść znaczniki fb do głównego zdjęcia jest:
  1. <meta property="og:image" content="pełna ścieżka obrazka" />
Lorum3
Generalnie jest to samo co było, chociaż tagi ciekawe. Generuje główny obrazek jako pierwszy, ale daje możliwość wyboru również tych małych. Tego chciałbym uniknąć.
lobopol
wydaję mi się, że się mylisz, zerknij np. kwajk.pl i spróbuj puścić share ze swojej tablicy zostanie pobrane tylko logo, a nie wszystkie obrazki.
Lorum3
Cytat(lobopol @ 19.05.2012, 20:35:39 ) *
wydaję mi się, że się mylisz, zerknij np. kwajk.pl i spróbuj puścić share ze swojej tablicy zostanie pobrane tylko logo, a nie wszystkie obrazki.

Pewnie dlatego, że na podstronach nie ma innych obrazków :- ) Na głównej stronie dane są generowane z poszczególnych podstron.
lobopol
Na stronie głównej masz przynajmniej 10 innych obrazków, więc to co podałem powinno działać zobacz sobie w head strony
Lorum3
Cytat(lobopol @ 19.05.2012, 23:41:49 ) *
Na stronie głównej masz przynajmniej 10 innych obrazków, więc to co podałem powinno działać zobacz sobie w head strony

Potrafisz czytać o czym piszę? Przycisk Udostępnij w serwisie Kwejk, przekierowuje na podstronę i to właśnie z niej są pobierane wszystkie dane do udostępnienia.
lobopol
Chyba ty nie czytasz ze zrozumieniem, podałem ci stronę kwajk nie kwejk, ale nie oto chodzi to co jest w meta ma być oczywiście na stronie którą mamy udostępnić. Przykładowo chcesz udostępnić w tym momencie stronę http://kwajk.pl przez swoją tablicę, wklej link (nie udostępniaj) i zobaczysz, że mimo około 10 zdjęć na stronie jak obrazek masz do wyboru tylko logo. Przy kwejk masz do wyboru wszystkie obrazki ze strony. Zobacz znaczniki meta na stronie głównej i podstronach.
Lorum3
Faktycznie, jest okej. Po prostu Facebook przechowuje ciastka przez 24 godziny i nadal pokazywało mi to co było.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.