Cytat
Pokaż mi biznes plan oraz dokłady plan systemu który chcesz stworzyć to pogadamy.
I właśnie o tym miał być mój post, najpierw plany po pierwsze jak strona ma na siebie zarobić (bo raczej nikt tego nie będzie finansował w nieskończoność) po drugie jak strona ma działać (przejrzysty schemat funkcjonalności) po trzecie jakie zostaną zastosowane rozwiązania techniczne (w pierwszej fazie spokojnie wystarczy tani hosting ale trzeba liczyć się z wyłożeniem niemałych pieniędzy nawet po kilku tygodniach funkcjonowania strony o ile się spodoba).
Cytat
Czy ilosc osob prowadzacych lub zatrudnionych w firmie odzwierciedla jej statut ?
W większości przypadków niestety tak, jeżeli firma ma 3 osoby to nie oddeleguje tych 3 osób do robienia startupu ponieważ przestanie na siebie zarabiać ...
Nie ma co się moim zdaniem martwić na zapas, nie wypada traktować wszystkiego jako niewypał już na starcie. Mamy przecież sporo startupów które ruszyły i zaczęły zarabiać na siebie. Trzeba po prostu z rozwagą do wszystkiego podchodzić nawet gdybyś miał to na początku robić sam to nadal jest to wykonalne (przy odpowiednich umiejętnościach) jednak na 99,9% nie będzie to darmowe i trzeba liczyć się z kosztami.
Myślę, że najważniejsze w tym wszystkim to nie podchodzić na zasadzie:" grupa ludzi jak się uda będą pieniądze" bo zyskasz 5 gimnazjalistów, którzy chcą być drugim Zuckerbergiem i nic z tego nie wypali. Jeżeli nie masz sam możliwości wykonania np. kodu php, grafiki, frontendu to będziesz musiał za to zapłacić wówczas możesz wymagać optymalności i profesjonalizmu, który tutaj jest niezbędny.
To się rozpisałem