Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: funkcje i zmienne z dobrym opisem
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
olszam
Czy znacie jakąś dobrą stronkę lub książkę gdzie są dobrze opisane dane funkcje i jakiś przykład opisania danej zmiennej? Mam do zrobienia dokumentacje techniczną i zostało mi tylko opisanie kodów a z opisaniem czegoś to cienko mi idzie(niestety u mnie nauka php wyglądała na podstawie zrób i zanalizuj co robi dany kod, a jak zapamiętasz to mój problem) no i u mnie promotor to żadna pomoc, matematyk który nie ma bladego pojęcia o programowaniu i uważa że wie lepiej od wszystkich i myśli że mam opisywać to dla kogoś kto nie zna się na programowaniu, to jak dać cały projekt gościowi co nie jest informatykiem. Mogłem brać innego promotora a nie zgrzybiałego dziada co się zawiesza na pół godziny i braku kultury wobec dziewczyn.
!*!
http://php.net/
olszam
Ehh mało przydatna stronka po polsku nie jest a jak jest to mało co wyjaśnią i nie jest na zasadzie że np. funkcja(tj. mysql_connect czy inne) - jest to funkcja która odpowiada za ....... itd. a mi właśnie coś takiego trzeba bo ten promotor coś takiego chce i jak mówiłem on myśli że to ja robię dla gościa co nie umie programować nawet napisać zwykłego hello world. Nie wiem czy istnieją takie strony co tak wyjaśniają jak wyżej napisałem. Nie mówię że php.net jest do bani bo z tego też się uczyłem, ale tak jak mówię promotor tego wymaga bo inaczej nie dopuści mi pracy.
!*!
Dokumentacja jest obszerna, komentarze również. Przetłumacz, albo daj sobie spokój bo nic lepszego po prostu nie ma i nie rozumiem w czym masz problem. Angielski to podstawa. Ewentualnie wpisz w google nazwę funkcji i wyszukaj opisów po polsku, jednak to nie będzie się różnić od tego co jest na php.net
lobopol
Szczerze to nie ma takich stron (a jeżeli są to są bardzo mało znane), dokumentacja kodu nie polega na tym co napisałeś. W dokumentacji liczy się bardzo krótki opis co robi funkcja, jakie parametry przyjmuje i co zwraca. php.net ma sporą część przetłumaczoną na polski.
!*!
Cytat
php.net ma sporą część przetłumaczoną na polski.

Takie rzeczy to do działu humor Panie Kolego smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.