Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Klimatyzator do biura
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
eccocce
Posiada ktoś taki przenośny klimatyzator? Mam pomieszczenie 70 m2 (biuro) i w tej chwili mamy 28 stopni, a po południu na pewno będzie 30 kilka smile.gif
Macie jakieś doświadczenia z takimi sprzętami? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Pozdrawiam,
Łukasz
redeemer
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic544216.html Dodatkowo w zbiorniku się piwko może chłodzić smile.gif

A tak na poważnie to nie lepiej postawić wiatrak na każdym biurku pracownika? Jeżeli już chcesz zakupić przenośną klimę to trzeba zwrócić uwagę na markę i moc (żeby dała radę na to pomieszczenie). Gdzieś zasłyszałem, że przeliczało się to jakoś 100W na 1m2. Może wypowie się ktoś bardziej siedzący w temacie.
solificati
Zamiast przenośnego klimatyzatora to już lepiej zostawić otwartą lodówkę. Sensowne działanie da tylko split.

Do wyliczenia mocy potrzebne są: wymiary ścian wraz z orientacją, ilość osób w pomieszczeniu, ilość watów zużywana przez inny sprzęt - to tak na oko.

Cytat
Dodatkowo w zbiorniku się piwko może chłodzić

Wtedy ani piwo ani pokój się nie schłodzi. Bilans cieplny.
eccocce
Biedne te przenośne klimatyzatory sad.gif W każdej firmie, do której złożyłem zapytanie doradzili mi tzw. split na moją powierzchnię. To jest niestety koszt paru tys. - pozostaje się saunować za darmo póki co smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.