filipsiu
1.08.2012, 14:26:43
Witam, męczę się z tym i męczę i nie mogę w żaden sposób wymyślić (może to być spowodowane brakiem znajomości wszystkich funkcji).
Mianowicie chodzi mi o to by:
1. Użytkownik po zalogowaniu się ujrzał stronę na której jest tabelka z logo quizami (to mam)
2. Użytkownik klika w dany rekord i wyświetla mu się podstrona np. 1.php (to mam ale tu omówię dalej)
3. Po poprawnym odpowiedzeniu na pytanie np. jest zamazany obrazek i użyt. musi zgadnąć jaka to firma blokowało możliwość odpowiedzenia drugi raz oraz blokadę na refresh strony gdyż zrobiłem szkielet to po dobrym odp. gdy odświeży się stronę dodaje znowu 1pkt.
I tu pytanie jak zrobić by po dobrej odpowiedzi podstrona się blokowała na 2 odpowiedź ? Wykluczam możliwość usunięcia z tabeli.
Jakieś propozycje ?
ad.2 jest jakaś możliwość by nie tworzyć xxx podstron ?
qrooel
1.08.2012, 14:54:39
Proponuję przepisać to na język polski, bo ciężko z tego coś zrozumieć. ;]
Shido
1.08.2012, 14:56:54
Pierwsze co mi przychodzi to sesja, tworzysz sesję i na jej podstawie blokujesz możliwość ponownego wysłania odpowiedzi.
filipsiu
1.08.2012, 15:00:19
czyli rozumiem ze to kazdego usera w sesji dopisac cyfry(nazwy podstron) i wtedy sprawdzac np. if(1 == 1) { echo 'odpowiedziales juz na to pyt.';
cos takiego ?
aleks365
7.08.2012, 19:14:01
Nie wiem czy dobrze rozumiem to ale Ja polecam zrobić to na bazie danych bo użytkownik będzie mógł tylko raz zagłosować nawet jeśli minie rok ale na początek możesz zablokować dostęp tak jak mówią koledzy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.